Rangos elismerésben részesült a Dornyay Béla Múzeum

Shah Gabriella múzeumigazgató és dr. Fodor Miklós igazgató-helyettes az elnyert oklevéllel (Fotó: Dornyay Béla Múzeum | Facebook)

A Magyar Nemzeti Múzeumban tartott Múzeumi ReStart rendezvényen adták át a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület által adományozott Az év múzeuma 2020 és Az év kiállítása 2020 elismeréseket – számolt be az MTI. A megmérettetésben részt vett a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum is, melynek képviselői a helyszínen várták az eredményhirdetést.

Az évente odaítélt kitüntetések idén megújultak: több kategóriában hirdettek nyerteseket, és az önálló jelentkezés mellett elsősorban jelölés alapján lehetett részt venni a megmérettetésben. Az év kiállítása címre most először a határon túli, magyar vonatkozású gyűjteménnyel rendelkező múzeumok is pályázhattak. Shah Gabriella, a Dornyay Béla Múzeum igazgatója a 3100.hu-nak elmondta: az 1996-ban alapított Az év múzeuma díjat az indulók elmúlt évi fejlődését értékelve, a stratégiai eredményeket összevetve ítélik oda. Ezt idén a “nagy múzeumok” kategóriában a budapesti Ludwig Múzeum, a “kis múzeumok” között a budaörsi Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény nyerte el.

A nógrádi intézmény képviselői sem távoztak üres kézzel: a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének különdíját a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum kapta.

Az elismerést a múzeum nevében Shah Gabriella múzeumigazgató és Fodor Miklós igazgató-helyettes vette át. Shah Gabriella közösségi oldalán köszönetet mondott az intézmény összes munkatársának, egyben a partnereiknek, a múzeumbarátoknak, látogatóknak, szakmai szervezeteknek és a fenntartójuknak is megköszönte a sikeres együttműködést.

 

Kiemelt fotó: Shah Gabriella múzeumigazgató és Fodor Miklós igazgató-helyettes az elnyert oklevéllel (Fotó: Dornyay Béla Múzeum | Facebook)