Rali gyorsjelentés: sorra szedi áldozatait az Ózd-Salgó Rallye vasárnapi napja

Délután egy óra előtt nem sokkal ért véget a vasárnapi nap első “köre”. A versenyzők folyamatos műszaki problémákkal küzdenek, a pályák kihordásosak, nagyon meleg van.

A Rallye2 kategóriát a mai harmadik gyors után összetettben Trencsényi Vince és navigátora Pannuska Dávid vezetik (19:52,9). A nógrádi Tim Gábor-Tímár Tamás páros már a tegnap esti városi prológon is motorhibával küzdött, ez sajnos a mai első gyorsaságin folytatódott. Eredményükben azonban a hiba nem mutatkozik meg, jelenleg második helyen állnak, 5,6 másodperces lemaradással.

A kazári Molnár Ferenc-Czinege László páros már hazai pályán versenyzik, hatodik helyen állnak jelenleg. Oroszki Tamás és Lili nem sokkal mögöttük a tizenegyedik helyet foglalja el.

A Rallye1 kategória összetettjében még mindig a szécsényi Vincze Ferenc-Bacigál Igor duó vezet (48:36,9), ám a mai harmadik gyorsaságin, a Cered-Zagyvaróna szakaszon a második helyre szorultak. A Velenczei-Zsiros és a Hadik-Deák páros mindössze egy tizeddel előzte meg őket. A verseny ma is nagyon szoros.

A Rallye2 második köre már elrajtolt a Salgótarján-Kazár-Vizslás útvonalon, mindjárt egy hatalmas eséssel kezdve. Kolencsik Balázs és Kemény Zsolt tetőt dobott és megforgott a Peugeot 207-el a dombtetőn, kicsivel feljebb a hírhedt kazári S-kanyartól, ahol ma már csúsztak be más versenyzők is. Szokatlan a pálya, hiszen a tavalyival ellentétben idén a Forgách-telepi dombnak felfelé jönnek a versenyzők, és úgy buknak alá Kazárra.

A Rallye1 és Rallye2 kategóriákból sorra hullanak ki a versenyzők az előbb említett műszaki hibák, és a nagyon kanyargós, helyenként szokatlan pályák okozta balesetek miatt. Sokak nagy örömére azonban a Porsche 911 Rafael Tamással és Vadász Sándorral Super Rallye kategóriában folytatja a versenyt.

 

Kiemelt fotó: Velenczei Ádámék, Rónafaluról lefelé (Fotó: Csikó Milán | Instagram)