Rali gyorsjelentés: párharc alakult ki a két nógrádi versenyző között

Mindenki nagy örömére vasárnap indultak Super Rallye kategóriában, ám mielőtt célba érhettek volna, a cél előtt pár száz méterrel egy rossz manőver miatt kitört a Porsche bal hátsó kereke. (Fotó: Rigó Motorsport | Facebook)

Sok izgalmat tartogat még nekünk az Ózd-Salgó Rallye vasárnapi napja. A Vincze Ferenc-Bagicál Igor és Velenczei Ádám-Zsiros Gábor nógrádi duók között a mai napon szinte vérre menő harc alakult ki, minden szakaszon csak pár tized másodperc volt közöttük, felváltva vezették a gyorsaságikat.

Turán Frigyeséktől ma már nem kellett tartaniuk, ők sajnos egy műszaki hiba miatt feladták a versenyt a negyedik gyors után. Azok után, hogy a Balogh János-Holczer Dániel páros a szerdai teszten összetörte a Skoda Fabia R5-öt (így már a kezdés előtt feladva a hétvégét), a szombati Rallye1 kategória versenyének végére már csak egy nagy győzelemre esélyes riválistól kell tartaniuk, a Hadik András-Kertész Krisztián duótól.

A kilencedik, és egyben utolsó szombati szakaszt teljesítve a szécsényi Vincze Ferencék vezetik az összetettet (33:59,7), tőlük 14 másodperccel lemaradva a Hadik-Deák páros, a dobogó harmadik helyén pedig a Velenczei-Zsiros duó következik, 20,3 másodpercre.

Sajnos a szombati versenynap sorra emésztette fel a nógrádi versenyzőket. Rafael Tamásék elektronikai hiba miatti kiállása után a Molnár-Fekete páros (műszaki hiba miatt) sem jött már le az utolsó gyorsasági szakaszokon Mitsubishi evo VI-jukkal. A Rallye2 kategória látványos prológja 18 órakor elrajtolt Salgótarján központjában.

 

Kiemelt fotó: Rafael Tamásék, még versenyben (Forrás: Rigó Motorsport | Facebook)