Rali gyorsjelentés: két nógrádi az összetett pillanatnyi dobogóján, Rafaelék megint kiestek

A szombati első királdi körgyorsaságit rádiózási problémák miatt törölték, a péntek esti prológot követően így az eredetileg másodiknak kiírt Hangony-Domaháza szakasszal indult be a Rallye1 igazi versenye. A nap kétharmadánál, öt teljesített gyorsasági után két nógrádi páros az első osztály összetettjének pillanatnyi dobogóján.

Az eddigi négy futamból hármat megnyerő, egyet egy defekt miatt feladó, de a bajnokság összetettjét is így komoly előnnyel vezető szécsényi Vincze Ferenc áll az élen, Bagicál Igorral az oldalán. Vinczéék a második kör mindhárom gyorsaságiját megnyerték. Előnyük 12,4 másodperc a Hadik András-Deák Attila párossal szemben, 18 másodperccel lemaradva a szintén szécsényi Velenczei Ádám következik Zsíros Gábor navigátorral a harmadik helyen.

A Porsche 911 GT3-mal versenyző salgótarjáni Rafael Tamás-Vadász Sándor páros idei szezonján átok ül, ahogyan a korábbi bajnoki futamokról, úgy az Ózd-raliról is kiestek. Bár az első éles (versenyprogram szerinti második) gyorsasági után beköszöntek a 11. helyre és Zabar után is még 17. voltak, jelentve, hogy minden rendben, a soron következő királdi körgyorsaságin megállt az autójuk.

A szombati napból még egy van hátra a királdi körgyorsasági, a Hangony-Domaháza és a Domaháza-Zabar szakaszok alkotta “körön”. A Rallye2 mezőnye Salgótarján belvárosában indítja a hétvégi versenyprogramot, a másodosztály prológján 18 órakor indul neki az első autó a belvárosi gumiabroncs-kerülgetésnek. Vasárnap az első osztály és a historic mezőnye két körben, míg a másodosztály három körben teljesíti majd az erre a napra kiírt Salgótarján-Kazár-Vizslás, Mátrakeresztes-Mátraszentimre és Cered-Zagyvaróna gyorsasági szakaszokat.

 

Kiemelt fotó: Vincze Ferencék a második kör mindhárom gyorsaságiját megnyerték (Forrás: Korda Racing | Facebook)