Rali gyorsjelentés: így vagy úgy, de célba értek a Rallye1 megmaradt versenyzői

A vasárnap nem igazán volt egy szerencsés nap a Rallye1 versenyzőinek. A kategória nagyjából fele ért be végül a salgótarjáni célba. Az utolsó gyorsasági szakaszon is egészen sokan kényszerültek feladni a versenyt, sokan sérült autóval, vészvillogóval gurultak be Zagyvarónára.

A kategória abszolút győztesei ezen a hétvégén is a fiatal szécsényi versenyző Vincze Ferenc és navigátora, Bacigál Igor lettek (1:03:09,8). Őket 19,6 másodperccel lemaradva követi a tavalyi év bajnoka, a Hadik András-Deák Attila páros. A nógrádi Velenczei Ádám-Zsiros Gábor duó is felgurulhatott a dobogóra, a macska-egér játék után Vinczééktől 23 másodperccel lemaradva, harmadikként értek célba. Vinczéék egészen nagy lépést tettek a 2019-es Országos Rallye Bajnokság megnyerése felé.

A nógrádi ifjabb Kerék György és Kerék Judit huszonkilencedikként értek célba, VFTS Ladájuk szinte hibátlanul szolgálta őket a hétvégén. A kezdeti örömök és a második kör Salgótarján-Kazár-Vizslás szakaszán elért kiemelkedően jó, hatodik helyezés után a Rafael Tamás-Vadász Sándor duónak is fel kellett adnia a versenyt a cél előtt nem sokkal, sajnos a Porsche bal hátsó kereke egy jobbos kanyar előtt kitört.

A Rallye1 mezőnye úton van a célceremóniára, Salgótarján Fő terére. Őket követi a Historic, majd a Rallye2, akiknek utolsó körüket tapossák, most éppen Mátrakeresztes és Mátraszentimre között, információnk szerint szakadó esőben.

 

Kiemelt fotó: Az Ózd-ralit is Vincze Ferencék nyerték, az eddigi öt idei futamból így négy az ő győzelmüket hozta (Fotó: Csikó Milán | Instagram)