Rablással próbálkozott egy férfi Somoskőújfaluban, majd a határ irányába menekült el

Szlovák rendszámú autóval menekült el a helyszínről az a férfi, aki szerdán délután megpróbálta kirabolni a somoskőújfalui, főút melletti dohányboltot – tudtuk meg helybeliektől.

Az általunk megkérdezettek azt mondták, a bűncselekmény délután négy óra körül történt, amikor az ismeretlen elkövető bement a trafikba, ott egy fegyvernek látszó tárgyat fogott az eladóra és azzal követelte a bevételt. A hölgy azonban erős lélekjelenlétről tanúbizonyságot téve nem adott át neki semmit, viszont a pánikgombot megnyomta.

A sziréna hatására a rabló elmenekült, szemtanúk szerint szlovák rendszámú autóval száguldott a határ felé. Meg nem erősített információink szerint a rablási kísérlet során a férfi nem viselt maszkot, arcát nem takarta el, cselekményét pedig rögzítették a dohánybolt biztonsági kamerái.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a 3100.hu megkeresésére reagálva, a bűncselekménnyel kapcsolatban a nyomozás érdekire való tekintettel egyelőre annyit közölt, hogy rablás bűntett kísérlet ügyében indítottak nyomozást, ismeretlen tettes ellen.

 

Kiemelt fotó: Rablási kísérlet ügyében vonultak fel nagy erőkkel a rendőrök Somoskőújfaluban szerdán késő délután (Fotó: Bozó József)