Rablás, betörés, autófeltörés – A rendőrök mindhárom esetben elfogták a fiatalkorú bűnelkövetőket

Az elmúlt napokban három olyan bűncselekmény is történt Salgótarjánban, melyet jellemzően helyi fiatalkorúak követtek el. Hárman egy ideiglenesen lakatlan lakást rámoltak ki, ketten egy szintén fiatalkorú lányra támadtak rá és elvették mobiltelefonját, míg egy ceredi fiatal autókat tört fel a belvárosban.

 

Fiatalkorú betörők

A salgótarjáni nyomozók egy 18 éves fiút vettek őrizetbe és gyanúsítottként hallgatták ki fiatalkorú társait is, a három személyt egy betöréssel gyanúsítják. A bűncselekményről csütörtökön délután értesítették a rendőrséget.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte: a 18 éves fiú, valamint 17 éves lány és 15 éves fiú társa egy salgótarjáni társasházban berúgták egy ideiglenesen lakatlan lakás ajtaját, majd onnan televíziót, porszívót, olajsütőt, kenyérsütőt, egyéb konyhai kisgépet, használati eszközöket, de szőnyeget, festményt, mobiltelefont, márkás parfümöket, kozmetikai szereket és kéziszerszámokat is elvittek.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a három salgótarjáni fiatalt előállították, a 18 éves elkövetőt őrizetbe is vették, mivel ellene több hasonló jellegű bűncselekmény miatt is folyamatban van eljárás. Esetében indítványozták letartóztatását is. A rendőrök a házkutatások során az eltulajdonított tárgyak nagy részét megtalálták és lefoglalták.

 

Fiatalkorú rablók

Két salgótarjáni fiatalkorút vettek őrizetbe a salgótarjáni nyomozók, miután az egyik városi iskola igazgatója bejelentést tett a rendőrségen arról, hogy az intézmény egyik tanulóját ismeretlen személyek kirabolták. A nyomozók rövid időn belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves fiút, ezt követően 15 éves társa önként megjelent a rendőrkapitányságon.

A beszerzett adatok alapján úgy tűnik, hogy a két fiatalkorú pénteken délután az utcán szólította le a sértettet, aki erre nem reagált, így követni kezdték. A 16 éves fiú aztán arcon ütötte a lányt, a kezéből pedig kiragadta mobiltelefonját, kitépte a füléből a fülhallgatót, majd a megszerzett értékekkel – társával együtt – távozott a helyszínről.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a két fiút rablás ügyében kihallgatták, a lánytól elvett telefont az idősebb fiú ruházatában megtalálták és lefoglalták. A hatóság tagjai a gyanúsítottakat őrizetbe vették és indítványozták letartóztatásukat is.

 

Fiatalkorú autófeltörő

Egy ceredi fiatalkorú két autót tört fel Salgótarján belvárosában. A történtekről vasárnap délután egy szemtanú értesítette a rendőrséget. A személyleírás alapján a salgótarjáni nyomozók 10 perc múlva elfogták a 15 éves fiút.

A fiatal egy kővel törte be a Lakberendezési Áruház bejárata közelében parkoló autó jobb első oldalüvegét, bemászott az autóba és átkutatta a járművet, de közben a járókelők megzavarták, ezért két csomag cukorka zsákmánnyal elmenekült a helyszínről. A nyomozók a ceredi fiatalkorút gyanúsítják továbbá egy szintén ebben a parkolóban, néhány nappal korábban történt autófeltöréssel is. Ebben az esetben a fiú a vezető oldali ajtót kifeszítve jutott be a járműbe, amelynek kesztyűtartójából aztán készpénzt lopott el.

 

(Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)