Programajánlatok: Nebántsvirág, ExperiDance, Anconai szerelmesek…

 

Hét programajánlat az elkövetkezendő egy hónapra.

 

 

Kiállítás megnyitók a József Attila Művelődési Központban

Zománcképekből álló kiállítás nyílik a József Attila Művelődési Központ Belső Klubtermében február 17-én, 16 órakor. Lórántné Presits Lujza festőművész alkotásait március 21-ig tekinthetik meg az érdeklődők. Másnap, február 18-án, 17:30-kor Csomor Imre kiállítását Homoga József, a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület elnöke nyitja meg az intézmény Előtér Galériájában.

 

 

Az 1946. évi széncsata 70. évfordulójára rendezett koszorúzási megemlékezés

Az 1946. évi széncsata 70. évfordulójára emlékeznek február 20-án, szombaton. A Nógrád Megyei Kormányhivatal épületénél emlékező beszédet mond Fekete Zsolt, Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármestere. A koszorúzás 10 órakor kezdődik.

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából rendezett városi koszorúzási megemlékezés

Február 25-én, 14 órától városi megemlékezést tartanak a December 8. téren. A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából rendezett koszorúzáson emlékező beszédet mond Fekete Zsolt alpolgármester. Az ünnepi műsort a Bolyai János Gimnázium tanulói adják.

Kassai Thalia Színház – Nebántsvirág (Operett Bérlet előadás)

A kassai Thalia Színház idén egy kellően kusza, fordulatokban gazdag történetet hoz el a salgótarjáni színházkedvelőknek. Március 4-én 19 órától az Operett Bérlet keretein belül láthatják a Nebántsvirág című darabot, ami a 19. század végére, Franciaországba kalauzolja a közönséget. A szórakoztató előadásra szólójegyek még vásárolhatók a Művelődési Központ jegypénztárában.

ExperiDance Production – Én, Leonardo (ExperiDance Bérlet előadás)

Leonardo Da Vinci életébe nyerhetnek bepillantást az Experidance társulat táncjátékán március 5-én, 19 órától. Miből élt, kit szeretett, hitt-e Istenben? Az előadás ezeket a kérdéseket tárja fel; bemutatva Leonardo kevésbé ismert, ellentmondásokban gazdag, izgalmas életútját. Az “Én, Leonardo” című, lélegzetelállítóan látványos produkcióra jegyek még vásárolhatók a József Attila Művelődési Központ jegypénztárában.

 

 

Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház – Anconai szerelmesek (Zenthe Ferenc/Tolnay Klári Bérlet előadása)

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház igazi olasz hangulatot varázsol a Művelődési Központ színpadára, március 14-én. Az “Anconai szerelmesek” című komédia a ’70-es évek boldog békeidejében játszódik, kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns és szellemes! A darabban olyan olasz slágerek csendülnek fel, mint a Ciao Bambina, Egy könnycsepp az arcon, a Volare, Huszonnégyezer csók és a Felicita. Az előadás garantáltan elrepíti Önöket az Adria partjára! Szólójegyek még kaphatók a József Attila Művelődési Központ jegypénztárában.

 

Kiemelt fotó: Anconai szerelmesek a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadásában (Fotó: Mudra László)