Programajánlatok: Március 15., Dunakanyar, SEMFESZT…

 

Hét programajánlat az elkövetkezendő egy hónapra.

 

 

Koszorúzási megemlékezés Somoskőn

Március 11-én, 14 órakor koszorúzási megemlékezést tartanak Somoskeőy István honvédszázados sírjánál, a somoskői régi temetőben. Emlékező beszédet mond Molnár Károly települési képviselő. Közreműködnek a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakközépiskolájának tanulói.

Nótadélután

Tavaszváró, nőnapköszöntő nótadélután várja az érdeklődőket a József Attila Művelődési Központ klubhelyiségében március 12-én, 15 órától. A Salgótarjáni Nóta és Népzenei Egyesület műsorán az Egyesület tagjai mellett fellép ifjabb Gelencsér János és zenekara is. Zongorán közreműködik Frei János. A műsort Bohács István Aranykoszorús és Aranycinege-díjas nótaénekes rendezte. Jegyek az intézményben, előadás előtt vásárolhatók.

 

 

Bartók Kamaraszínház: Anconai szerelmesek

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház igazi olasz hangulatot varázsol a Művelődési Központ színpadára, március 14-én, 19 órától. Az “Anconai szerelmesek” című komédia a ’70-es évek boldog békeidejében játszódik, kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns és szellemes! A darabban olyan olasz slágerek csendülnek fel, mint a Ciao Bambina, Egy könnycsepp az arcon, a Voláré, Huszonnégyezer csók és a Felicitá. Az előadás garantáltan elrepíti Önöket az Adria partjára! Szólójegyek még kaphatók!

Ünnepi program – 2016. március 15.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nógrád Megyei Természetbarátok Társasága a hagyományokhoz hűen Petőfi Sándor Emléktúrát hirdet március 15-én, a Salgó vára alatti sziklafalon elhelyezett Petőfi emléktáblához. Szeretettel várnak mindenkit, aki a természetben, ilyen módon kíván emlékezni a magyar forradalom és szabadságharc eseményeire. Az emléktáblánál beszédet mond Dániel Zoltán alpolgármester és Józsa Gábor, a Nógrád Megyei Természetbarátok Társaságának képviselője. A megemlékezés koszorúzással zárul.

 

 

10 órától a Dornyay Béla Múzeumban múzeumpedagógiai foglalkozás várja az érdeklődőket. A foglalkozás témája természetesen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc lesz.

15 órakor a Múzeum téren ünnepi köszöntőt mond Fekete Zsolt, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere. A “Legyen lelked szabad…” című ünnepi műsorban közreműködnek a Zenthe Ferenc Színház tagjai és stúdiójának művészei, a Nógrád Táncegyüttes, a Dobroda Zenekar, valamint Csábi István és Végh Gyula előadóművészek. A megemlékezést koszorúzás zárja a Széchenyi szobornál.

Dunakanyar

A korábban meghirdetett, Csáth… című monodráma helyett – technikai okokból – egy Karinthy Ferenc-dramaletet, a Dunakanyart tűzi műsorra a Zenthe Ferenc Színház. A Falati Hedvig és Tóth Zoltán szereplésével, valamint Bartus András “Tomasz” élő zenei kíséretével megvalósuló darabban megismerhetik a Kávéfőzőnő és a Vendég történetét. A Székfoglaló Premier Bérlet és a Surranó Bérlet tulajdonosai március 21. és 25. között (minden nap 19 órai kezdettel), immár a Zenthe Szalonban tekinthetik meg a szerelmi szálakkal sűrűn átszőtt előadást. Szólójegyek vásárolhatók a József Attila Művelődési Központ jegypénztárában!

 

 

Alma Együttes koncert

Hamarosan beköszönt a tavasz és elérkezik a húsvét! Ez alkalomból március 25-én a gyerekek egyik nagy kedvence, az Alma Együttes ad koncertet Salgótarjánban, a Művelődési Központ színháztermében. A nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes időben gondoskodni a jegyekről, melyek már kaphatók a jegypénztárban! A koncert előtt a belső klubteremben bábszínház és húsvéti bütykölde is várja majd a kicsiket.

SEMFESZT – Salgótarjánból Elszármazott Művészek Fesztiválja

Jubileumi születésnapot ünnepel Salgótarján április 4-én, 19 órától! Ez alkalomból a kereken 50 éves József Attila Művelődési Központban rendezik meg a Salgótarjánból Elszármazott Művészek Fesztiválját, mely az idei Tarjáni Tavasz nyitórendezvénye is. Az estre többek között olyan művészek térnek haza, mint Pándy Piroska, Szorcsik Viktória, Becze Szilvia, Alapi István, Pindroch Csaba és Szolnoki Péter. A résztvevőkkel a szintén salgótarjáni származású újságíró és kérdezésspecialista Sándor András beszélget. A SEMFESZT-re jegyek már vásárolhatók az intézmény jegypénztárában!