Programajánlatok: koncert, színház, gyermeknap…

 

Négy programajánlat az elkövetkezendő négy hétre.

 

 

32. Nemzetközi Dixieland Fesztivál

Idén 32. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Dixieland Fesztivált, így Salgótarján május 6-8-ig ismét a dixieland fővárosává válik! A programok korábban itt írtunk részletesen.

 

Terék József és barátai koncert

Terék József, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett művészének koncertjét láthatják és hallhatják a Művelődési Központban. A zenepedagógus és barátai május 13-án, 19 órakor népdalokkal, népzenei feldolgozásokkal lépnek fel a színházteremben. Az előadásra jegyek vásárolhatók az intézmény jegypénztárában!

 

 

Zenthe Ferenc Színház
Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője
Székfoglaló Premier Bérlet és Zenthe Ferenc Bérlet előadása

Premier a Zenthe Ferenc Színházban! A Deres Péter által színpadra alkalmazott Mikszáth-történet, a “Szent Péter esernyője” egy kis tót faluban, Glogován játszódik. A falucska szeretne europizálódni – csakhogy “nem megy az olyan könnyen faluhelyen”. Sok különlegesség megesik, míg Veronika, a születésétől egy esernyő áldását magán viselő lány eladósorba nem kerül. S még csak ekkor jön a java! A Zenthe Ferenc Színház május 23-án mutatja be a darabot a Székfoglaló Premier Bérletben, majd másnap a Zenthe Ferenc Bérletben. Érdemes előre gondoskodni a jegyekről, melyek kaphatók a Művelődési Központ jegypénztárában. A darab rendezőjével készült beszélgetés itt olvasható.

 

 

Gárdonyi Géza Színház – Bartók Kamaraszínház
Jókai Mór: Szaffi
Családi Bérlet előadása

Színházi program a gyermeknapon! A Családi Bérlet keretein belül láthatják a kicsik és nagyok Szaffi történetét a Művelődési Központ színpadán. Jókai Mór meséje a valódi értékek felismeréséről és megtalálásáról szól, egy csipet varázslattal, egy maréknyi humorral és nem kevés érzelemmel fűszerezve. A mai közönség számára leginkább Dargay Attila és Romhányi József örökifjú rajzfilmjeként vált ismerté, ami rabul ejti mind a gyerekek, mind a gyermeklelkű felnőttek képzeletét. A Gárdonyi Géza Színház és a Bartók Kamaraszínház közös produkciója újszerű megközelítésben kívánja megjeleníteni a mesét a tánc varázsán keresztül. Az előadásra szólójegyek még vásárolhatók 2500 és 2800 Ft-os áron!