Próbára bocsátotta a bíróság a üveggyári rongálót

A Salgótarjáni Járásbíróság rongálás bűntette miatt 1 év 8 hónap időtartamra próbára bocsátotta azt a fiatalkorút, aki még tavaly májusban a salgótarjáni öblösüveggyár területén randalírozott.

A Balassagyarmati Törvényszék Sajtóosztálya közölte: a fiatalkorú a két, szintén fiatalkorú és három gyermekkorú társával a bedőlt bejárati kapun másztak be az egykori salgótarjáni öblösüveggyár területére. A készáruraktárban aztán különböző típusú poharakat törtek össze nagy mennyiségben, kifújtak két poroltót, megrongáltak egy kisrádiót és egy számítógép monitort, továbbá kitörtek ablaküvegeket és több flakon citromsavat is kilocsoltak.

A fiatalok közel kétmillió forint kárt okoztak, a terhelt két fiatalkorú társa közvetítői eljárás keretén belül vállalta a kár megtérítését.

A bíróság a próbára bocsátáson túlmenően elrendelte, hogy a fiatalkorú a próbára bocsátás ideje alatt pártfogó felügyelet alatt álljon. Az ítélet a kihirdetést követően jogerőre emelkedett.

 

Kiemelt archív fotó: A fiatalok randalírozásának eredménye az egykori salgótarjáni öblösüveggyárban (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)