Pótfelvételin is várja a jelentkezőket az Óbudai Egyetem salgótarjáni központja

Vasárnap zárul a felsőoktatási pótfelvételi eljárás, 2020. augusztus 9. éjfélig lehet jelentkezéseket leadni az ősszel induló képzésekre. A lehetőséggel azok a diákok élhetnek, akiket az általános eljárásban nem vettek fel, vagy akik korábban nem adtak be jelentkezést. A pótfelvételi eljárásban csak egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételiben.

Ahogyan arról már beszámoltunk: az Óbudai Egyetem salgótarjáni központjának műszaki mérnökasszisztens felsőoktatási szakképzésére nem volt elég jelentkező a normál eljárás során, így ez a képzés nem indul ősszel.

A levelező mérnökinformatikus alapképzés viszont biztosan elindul, ide a pótfelvételi során is lehet jelentkezni államilag támogatott vagy költségtérítéses tanulmányokra.

A ponthatárokat legkésőbb augusztus 28-án hirdetik ki. Az általános felsőoktatási felvételi eljárásban már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb a július 23-án meghatározottnál. A ponthatár egyetlen képzés esetében sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alap- és osztatlan képzés esetén 280, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzés esetén pedig 50 pontnál. A felvett jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően felsőoktatási intézményüktől kapják meg augusztus 31-ig.

 

MTI nyomán / Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)