A pótfelvételi eljárásban is meghirdették az Óbudai Egyetem salgótarjáni alapképzését

Újabb lehetőség nyílik azok számára, akik a rendes felvételi eljárásban nem jutottak be a főiskolára vagy az egyetemre. Július végén ugyanis elindul a pótfelvételi, melyen többek között az Óbudai Egyetem salgótarjáni mérnökinformatikus alapképzésére is lehet majd jelentkezni.

Székyné Sztrémi Melinda, az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központjának igazgatója portálunknak elmondta: ahogy arra számítottak, a következő tanévben sem indulhat el a megyeszékhelyen a műszaki felsőoktatási szakképzés, ugyanis idén sem volt elég olyan jelentkező, aki elérte a szükséges ponthatárt. A levelező munkarendű mérnökinformatikus alapképzés azonban elindulhat, első körben 12 főt vettek fel.

Székyné Sztrémi Melinda kiemelte, hogy eredetileg 30 helyet hirdettek meg, így a pótfelvételi eljárásban még jelentkezhetnek a képzésre mindazok, akik elérték a szükséges 280 pontot.

A minisztérium döntése alapján ráadásul nem csak költségtérítéses, hanem államilag támogatott helyekre is lehet még pályázni – hangsúlyozta a képzési központ igazgatója.

Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese a napokban az MTI-nek elmondta: a pótfelvételire július 26-tól augusztus 8-ig jelentkezhetnek azok, akiket egyetlen felsőoktatási intézménybe sem vettek fel. A jelentkezés idén is elektronikus úton történik, ezúttal már csak egy képzési helyet lehet megjelölni, a bekerüléshez szükséges pontszám pedig nem lehet alacsonyabb, mint amit most megállapítottak.

A pótfelvételi eljárás tehát egy remek alternatívát jelent azoknak is, akik a salgótarjáni telephely felsőoktatási szakképzésére jelentkeztek, hiszen ha elérték a minimum ponthatárt, a következő félévtől már alapképzésben szerezhetik meg a munkaerőpiac egyik legversenyképesebb diplomáját. Ahogy arról beszámoltunk, jövőre már nappali tagozatos formában is meghirdetik a képzést, a tervek szerint a hallgatók pedig már az egyetem saját épületében tanulhatnak majd.

 

MTI nyomán / (Kiemelt fotó: Óbudai Egyetem | Facebook)