Polgármesterjelölti vita lesz Salgótarjánban

Szabó Csaba, a Fidesz-KDNP salgótarjáni polgármesterjelöltje vitára hívta ki Fekete Zsolt polgármestert, a baloldali összefogás polgármesterjelöltjét. A jobboldal jelöltje pénteken, a Városháza előtti téren tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy bármikor és bárhol kész beszélni Fekete Zsolttal az elmúlt évekről és a megyeszékhely jövőjéről.

A fideszes jelölt megfogalmazta, hogy a tavaszi EP-választásokon súlyos vereséget szenvedtek Salgótarjánban a helyi baloldali pártok és a Jobbik, ezen pártok vezetői kommentár nélkül hagyták az eredményeket, “tulajdonképpen eltűntek a választók elől”. A vitára való kihívást azzal indokolta, hogy szembesíteni akarja a regnáló polgármestert mindazzal a szemfényvesztéssel, amivel az utóbbi hónapokban megtévesztik az embereket, szembesíteni fogja az elmúlt öt év semmittevésével és elhibázott döntéseivel – fogalmazott.

A választ egy napon belül kérte, a reagálás meg is érkezett: a baloldali jelölt kiáll a vitára, amelynek idejét és helyét is meghatározta. Eszerint október 10-én, 17 órakor találkoznak majd a felek a Helló Café nagytermében, ahol nyílt vitát rendeznek.

Fekete Zsolt válaszában megfogalmazta: az elmúlt 5 évet bármikor, bárki előtt vállalja és megvédi, “ugyanis Salgótarján végre épül”. Szívesen beszélgetek a folytatásról, hogy a megkezdett munkát tovább kell vinni, hogy hogyan kell mindezt csinálnunk, és milyen olyan komplex fejlesztéseket akarunk megvalósítani uniós forrásokból, amik Salgótarján jövőjét szolgálják – fogalmazott Fekete Zsolt.

 

Kiemelt képünkön Fekete Zsolt és Szabó Csaba polgármesterjelöltek választási plakátjai