Ősszel elkezdődnek a munkálatok, 2023-ban pedig már megnyílhat az új pásztói termálfürdő

A napokban elkészült az új pásztói termálfürdő látványterve, a munkálatok pedig már idén ősszel elindulhatnak – mondta el a 3100.hu-nak Farkas Attila, aki többek között a fejlesztés részleteiről és a várható nyitásról is beszélt portálunknak.

Pásztó első embere felidézte: két évvel ezelőtt érkezett az örvendetes hír, miszerint az önkormányzat 200 millió forintnyi, rendkívüli támogatásban részesült, melyet a helyi strand fejlesztésére költhetnek. Ennek köszönhetően a beruházás első ütemében több előkészítő munkálatot is elvégeztek – ekkor még nem tudhatták, hogy hamarosan újabb támogatásból folytathatják a fejlesztést. Farkas Attila kiemelte, hogy Becsó Károly, Becsó Zsolt és Bíró Márk országgyűlési képviselők rengeteget segítettek abban, hogy mindez megvalósulhasson.

Tavaly ősszel újabb mérföldkőhöz érkezett a strand felújításának története, a kormány ugyanis mintegy másfél milliárd forintnyi támogatást ítélt meg a beruházásokra.

A tervek szerint a projekt keretében létrehoznak egy új fogadóépületet, mely egyben bejáratként is fog funkcionálni. A kétszintes épület földszintjén egy kisebb csúszdával is ellátott medence, pezsgőfürdő, gőzkabin, sóbarlang, illetve különböző szaunák is helyet kapnak majd, míg az emeleten masszázsszobákat és irodákat alakítanak ki. Létrehoznak továbbá egy melegvizes, kinti medencét is, melyet ugyancsak egész évben használhatnak majd a látogatók – fejtette ki Farkas Attila.

A polgármester ismertetése szerint a strand már meglévő részéről sem feledkeznek meg. Egyaránt felújítják a nagyobb, illetve a kisebb, gyermekmedencét, továbbá újabb büféépületeket létesítenek, létrehoznak egy játszóteret és több, kisebb sportpályát, valamint parkosítják a területet, illetve új kerítést is építenek.

A munkálatok ősszel kezdődhetnek el, egy újabb kút fúrásával. Erre azért van szükség, mert a biztonságos működtetés nem oldható meg csupán a már meglévő kúttal. A beruházás 2022-ben a komplexum építésével folytatódik, így jövőre sor kerül a medencék és a különböző elemek felújítására, megépítésére.

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, a komplexum már 2023 második felében megnyithatja kapuit a látogatók előtt.

Farkas Attila hozzátette: mivel a pásztói, csupán 30-32 fokos termálvíz nem elég meleg például egy ülőmedence vagy egy jacuzzi működtetésére, a vizet fel is kell melegíteniük. Ezt nyáron napelemekkel, télen pedig hőszivattyú segítségével fogják megoldani.

 

Kiemelt kép: Az új pásztói termálfürdő látványterve (Kép: Farkas Attila | Facebook)