Pásztó díszpolgárai lettek Illés Rudolf és Volek György

A hagyományoknak megfelelően augusztus huszadikán adták át Pásztón a városi önkormányzat kitüntető címeit.

A képviselő-testület döntése értelmében két új díszpolgára van Pásztónak Volek György nyugalmazott pedagógus, egykori alpolgármester, több éven át önkormányzati képviselő és Illés Rudolf sportember, a pásztói birkózás alapítója, a helyi sportélet lelkes szervezője személyében.

Pásztóért Emlékplakett díjat vehetett át az ünnepségen Winkler Márta pásztói születésű pedagógus, az ország első alternatív iskolájának létrehozója és Oravecz Györgyné könyvelőiroda vezető, a helyi vállalkozások segítője. Szintén Pásztóért Emlékplakett díjat kaptak lelkiismeretes és fáradhatatlan munkájukért a Pásztói Mentőállomás dolgozói.

Az idei kitüntetettek és a pásztói városvezetők a díjátadó ünnepséget követően (Fotó: Lakatos Kati)
Az idei kitüntetettek és a pásztói városvezetők a díjátadó ünnepséget követően (Fotó: Lakatos Kati)

Keglevich Margit Díjat kapott Sándorné Karácsondi Julianna, aki immár ötven éve szolgálja a helyi egészségügyet fogászati szakasszisztensként. Ugyanezt a kitüntetést vehette át Dr. Szarvas Katalin, a pásztói kórház belgyógyász, gasztroenterológus, üzemorvosa is.

Forstnerné Dr. Szabó Irén a Margit Kórház főorvosa a helyi kultúrában betöltött szerepe elismeréseképp Csohány Kálmán Díjat kapott, míg Ágasváry Lajos Díjjal ismerték el Baloghné Kanyó Mária és Nagy Gabriella pedagógusok munkáját. Lukács Józsefné, a Margit Kórház ápolási igazgatója és Dr. Szalkai Éva háziorvos Közszolgálatért Díjat vehettek át.

A Pásztó Város Sportjáért díjat idén Andó Adrián NBI-es kézilabdázó és Várkonyi András, a Mikszáth Líceum testnevelő tanára kapták, míg a Babják Bertold díjat a Mikszáth Líceum kimagasló sport és tanulmányi eredményt nyújtó diákja, Koós Denton kapta.