Pályaorientációs tábort szerveznek Salgótarjánban és Balassagyarmaton

3100.hu Fotó: Digitális Közösségi Alkotóműhely a salgótarjáni Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban

Nyári pályaorientációs tábort szervez általános iskolásoknak a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSZC), étkezési költséggel együtt mindössze heti tízezer forintért. A játékos feladatokban bővelkedő tábor salgótarjáni bázisa az NMSZC Digitális Közösségi Alkotóműhelye lesz – olvasható a portálunkhoz eljuttatott közleményében.

Mint írják, a NMSZC Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Csokonai úti épületében kialakított közösségi tér a kétkezi ügyesség és az alkotó fantázia kiteljesítését szolgálja, ezen keresztül pedig a sikeres pályaválasztást is segíti. Az általános iskolás, felső tagozatos diákok betekintést nyerhetnek az elektronika, a 3D nyomtatás, a robotépítés és az informatika világába, továbbá kipróbálhatják a lézervágást, a CNC megmunkálást, a számítógéppel vezérelt varrást, valamint a fa- és fémmegmunkálást is.

A résztvevők délutánonként ellátogatnak majd a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum többi városi iskolájába, így a Kereskedelmibe, a Táncsicsba és a Stromfeldbe is, ahol játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg a különféle szakmákat. A nyári pályaorientációs tábort Salgótarjánban augusztus 2. és augusztus 6. között tartják a szakképzési centrum és intézményeinek munkatársai. Balassagyarmaton a Mikszáth, a Szondi illetve a Szent-Györgyi iskolák nyílnak meg a fiatalok előtt augusztus 9-től.

Az érdeklődők a táborszervezőnél, Riclerné Jedlicska Judit szakképzési referensnél jelentkezhetnek a szakképzési centrumban, illetve a riclerne.j.judit@nmszc.hu címen, vagy a +36 70 19 77 674-es telefonszámon.

 

3100.hu archív fotó: Bemutatófoglalkozás a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben