Palócföld Gazdaságáért elismerést vehetett át a karancsaljai MBS CTK Kft.

A szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeumban mutatták be a Nógrád megye 2017-es évét gazdasági szempontból elemző TOP 50 című kiadványt, melyet a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adóigazgatósága és a Nógrád Megyei Hírlap ezúttal is közösen készített el, immáron 13. alkalommal. A szerdai rendezvényen átadták a kamara vállalkozói díjait is.

A kiadványt bemutató program első részében dr. Gaál Zoltán, a NAV megyei igazgatója a szervezet munkájáról, a Nógrád megyei gazdaság 2017-es mutatóiról adott átfogó elemzést, majd dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke “Új világgazdasági kihívások a 21. században” című előadásában elemezte a magyar gazdaság helyzetét és a kamara szerepét a gazdaság élénkítésében.

A rendezvényen átadták a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által 2007-ben alapított és azóta minden évben adományozott díjakat is. Palócföld Gazdaságáért Díjban részesült a német anyavállalat által 2008-ban alapított MBS CTK Kft. A karancsaljai székhelyű cég a legújabb fejlesztésű, egyedi áramelosztó- és szabályozó készülékek gyártásával foglalkozik.

Ugyancsak Palócföld Gazdaságáért Díjat kapott a Café Frei Vendéglátó és Kereskedelmi Kft., amely Szécsényben és Pásztón tevékenykedik megyénken belül. Szécsényben pörkölő- és csomagolóüzemük működik, míg Pásztón fagyasztott süteményeket és fagylaltot gyártanak.

A Nógrád Megye Szakképzéséért Díjat a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet kapta. Az intézmény a Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolával együttműködve a térség egészségügyi és szociális szakember utánpótlásának állandó gyakorlati képzőhelye. Az elmúlt 3 évben 180 fő tanuló gyakorlati képzésében vettek részt.

 

Forrás: Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara / Kiemelt fotó: Az idei díjazottak és a díjátadók (Forrás: Balog Violetta | NKIK)