Paksi diák nyerte a Stromfeldben megrendezett országos forgácsoló versenyt

A támogatók jóvoltából több százezer forint értékű díjakat osztottak ki a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szervezte Gedeon János Emlékkupán. Az iskola idén elhunyt legendás műhelyfőnökéről elnevezett szakmai versenyre Zalaegerszegtől Kassáig jöttek szakoktatók és versenyző diákok.

A Stromfeld úttörő kezdeményezésének jövőre is lehet folytatása – jelentette ki Baranyi Zoltán a meghívásos országos gépi forgácsoló verseny értékelésekor. A Salgótarjáni Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese további támogatásáról biztosította az iskolát, valamint kiemelte, hogy olyan fontos szakmai és emberi kapcsolatokkal erősödött a Stromfeld Aurél Szakgimnázium és Szakközépiskola, ami segíti a jövőben az ilyen és hasonló nagyszabású események megszervezését. A főigazgató-helyettes köszönetet mondott a támogató cégeknek, Bozó János, az iskola igazgatója pedig a lebonyolításban oroszlánrészt vállalt diákjainak, illetve tanáraiknak, szakoktatóinak köszönte meg az intézmény tekintélyét növelő verseny előkészítésében és lebonyolításában végzett munkát.

A versenyt azzal a céllal hívták életre, hogy az országban hasonló profilú képzést folytató szakgimnáziumokat, szakközépiskolákat közelebb hozzák egymáshoz, hogy megismerjék a munkájukat, esetlegesen hosszútávú együttműködést is kialakítsanak. Érdekesség, hogy a zalaegerszegi és a paksi iskola részvétele a versenyben a tavaly Salgótarjánban első alkalommal tartott “Az év diáktervezője verseny” hozadéka, az ő versenyzőik akkor jártak először a salgótarjáni középiskolában.

A versenyt Bárdi Márk, paksi Energetikai Szakgimnázium és Kollégium diákja nyerte Szák Mihály, a Győri Műszaki Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulója előtt. A jubiláló, immáron 40. alkalommal megszervezett Stromfeld Napok programjába illesztett Gedeon János Emlékkupa harmadik, negyedik és ötödik helyezése is a házigazdáknál maradt Szeles Gergő, Dóka István és Dóka Dániel révén, mindhárom Stromfeldes diák szakoktatója Varga Csaba – tájékoztatta a 3100.hu-t a Salgótarjáni Szakképzési Centrum.

 

Kiemelt fotó: Máté Gábor, a Stromfeld műhelyfőnöke, a harmadik helyezett nagylóci Szeles Gergő, a győztes Bárdi Márk, a második helyezettt Szák Mihály és a házigazda intézmény vezetője, Bozó János (Fotó: Salgótarjáni Szakképzési Centrum)