Óvatosságra intik a Börzsönyben túrázókat

(Fotó: Ipoly Erdő Zrt.)
(Fotó: Ipoly Erdő Zrt.)

Fokozott óvatosságra int az Ipoly Erdő Zrt. minden olyan túrázót, aki a közeljövőben a Börzsöny erdeibe kirándul. Közleményük szerint másfél hete még a zúzmarás fehér erdő látványa fogadta az 500 méteres magasság felett túrázókat, a téli időjárás azonban nem kímélte a magasabban fekvő erdőket.

A Nógrád és Pest megye határán fekvő hegység egyes túraútjai a jegesedés miatt nehezebben járhatóak, a lombkoronák egy részét letörte a téli, fagyos szél és jég, néhány helyen pedig nagyobb kidőlt fákkal is lehet találkozni. A túrázók letaposták a zúzmarás utakat, így ezek helyenként csúszósak.

Az Ipoly Erdő Zrt. ezért a szokásosnál is nagyobb óvatosságra és körültekintésre kér mindenkit, hiszen a csúszós, fagyos utak, a letörő faágak komoly sérüléseket okozhatnak. Javasolják, hogy aki a következő hetekben indul útnak a Börzsönybe, az megfelelő túrabakancsban tegye mindezt. A 400 méter alatti ösvények ezzel szemben a sár miatt lehetnek veszélyesek, így túrázáshoz itt is elengedhetetlen lehet a megfelelő ruházat és felszerelés – tették hozzá közleményükben.

 

Ipoly Erdő Zrt. nyomán