Öt karancssági ingatlanba tört be két férfi

Célzottan lakatlan házakat kerestek – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrökhöz múlt héten vasárnap érkezett a bejelentés, miszerint egy karancssági ingatlan bejárati ajtaját ismeretlen személyek kifeszítették és onnan fűnyírót, kerékpárt, csaptelepet, gázpalackot és dvd-lejátszót tulajdonítottak el. A salgótarjáni nyomozók a beszerzett információk alapján azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 22 éves és 58 éves karancssági lakosokat.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján úgy tűnik, hogy a két férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2015. augusztus 20. és 2016. január 17. közötti időszakban betört további négy karancssági, ideiglenesen lakatlan családi házba. Az éjszakai órákban az ingatlanok udvarának kapuját a fiatalabb férfi leemelte, a ház bejárati ajtaját benyomta, majd – míg idősebb társa figyelt – a házakban kutatást végzett. Az épületekből háztartási gépeket, kézi szerszámgépet, berendezési tárgyakat, szeszesitalt és elektromos vezetéket tulajdonítottak el, melyet lakóhelyükre szállítottak.

 

 

A rendőrök a két férfit a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították, az eltulajdonított tárgyak egy részét lefoglalták. A nyomozók a 22 éves férfit és társát két rendbeli lopás bűntett, valamint három rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatalabb férfit a hatóság őrizetbe vette.

 

Kiemelt fotó forrása: www.police.hu