Öt hatóság razziázott közösen salgótarjáni szórakozóhelyeken

Több olvasónk is jelezte, hogy múlt héten pénteken este kis túlzással tucatnyi rendőrautót, illetve a katasztrófavédelemhez és a vámhivatalhoz tartozó gépjárművel látott egy helyen Salgótarjánban. A legtöbben egy Kővár úti szórakozóhelyet jelöltek meg helyszínként.

A témával kapcsolatban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság adott tájékoztatást, miszerint a Salgótarjáni Rendőrkapitányság a társszervekkel együttműködve tartott ellenőrzést több megyeszékhelyi szórakozóhelyen is.

Ismertetésük szerint a rendőrség mellett a városi vagy megyei illetékességű adó- és vámhivatallal, katasztrófavédelemmel, gyermekvédelemmel, illetve a kormányhivatali fogyasztóvédőkkel közösen zajlott a komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzés. Az akcióban összesen 22 fő vett részt, akik a szórakozó és vendéglátóhelyeket, valamint azok környezetét ellenőrizték. Összesen 77 főt igazoltattak, egy személyt pedig előállítottak a Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe, hogy ott állapítsák meg személyazonosságát.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság jelezte: az ellenőrzés célja a bűncselekmények elkövetésének megelőzése vagy akár megszakítása, a gyermekek- és fiatalkorúak biztonságának fokozása, továbbá a körözött személyek felkutatása és elfogása volt. A rendőrség aláhúzta: társszervekkel közös, komplex ellenőrzések a jövőben is várhatóak a városban.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Forrás: police.hu)