Összellenzéki polgármesterjelölt lett Fekete Zsolt

Összehangolt, közös kampányt folytat majd az őszi önkormányzati választásokra készülve a nógrádi megyeszékhelyen a frissen alakult, több pártot és egy egyesületet közös platformra hozó Salgótarján, Szeretem! Egyesület – jelentették be az együttműködő szervezetek közös csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

Az egyesület égisze alatt a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Momentum Mozgalom, az Európai Baloldal, a Párbeszéd Magyarországért, a Lehet Más a Politika és a Tarjáni Városlakó Egyesület lépett közös salgótarjáni platformra.

Molnár Károly, a Magyar Szocialista Párt városi elnöke felvezetőjében kiemelte, hogy három alapvetésben egyeztek meg az együttműködő felek. Eszerint mindannyian a salgótarjáni emberekért dolgoznak; mind demokraták, akik hisznek a társadalom vigyázó szavában; és mindannyian megakarják akadályozni, hogy a Fidesz-KDNP “kifossza, kizsákmányolja és tönkretegye a helyi társadalmat, mint ahogyan azt országosan teszi”.

Mint elhangzott: meghallották a választók akaratát és megvalósították az ellenzéki összefogást Salgótarjánban. A bejegyzés alatt álló Salgótarján, Szeretem! Egyesület égisze alatt politikai megállapodást kötött pártok közös polgármesterjelöltje a jelenlegi városvezető, Fekete Zsolt.

A felek ugyanakkor azt is deklarálták, hogy mind a tíz salgótarjáni választókerületben egyetlen jelöltet állítanak majd a kormánypártok indulójával szemben és a kompenzációs listájuk is közös lesz az őszi önkormányzati választásokon.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt csatlakozásáról folyamatban vannak az egyeztetések, míg a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásáról biztosította Fekete Zsolt polgármesterjelöltet.

      

3100.hu Fotók: Gordos Gábor, az Európai Baloldal helyi vezetője, Tóth Norbert, a Lehet Más a Politika regionális koordinátora, Tóth Csaba, a Momentum Mozgalom nógrádi és salgótarjáni vezetője, Molnár Károly, az MSZP salgótarjáni elnöke, Fekete Zsolt, a Salgótarján, szeretem! Egyesület elnöke, Dániel Zoltán, a Demokratikus Koalíció salgótarjáni elnökségének tagja, Pataki Csaba, a Jobbik salgótarjáni vezetője, Dudás Nándor, a Tarjáni Városlakó Egyesület elnökségi tagja és Berki Sándor, a Párbeszéd salgótarjáni vezetője közös sajtótájékoztatójukon