Őrizetben a halálos kimenetelű balesetet okozó karancslapujtői fiatal

(Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Halálos közúti baleset gondatlan okozása és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya egy 17 éves karancslapujtői lakossal szemben – közölte csütörtökön este a rendőrség.

A rendelkezésre álló adatok alapján a rendőrség közölte: a fiatal a városközpont felé haladt a 21-es úton (a zagyvapálfalvai temető és a baglyasaljai felüljáró között), amikor átsodródott a szemközti forgalmi sávba és frontálisan ütközött egy ott közlekedő másik gépkocsival. A balesetben a vétlen jármű vezetője és utasa is olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket vesztették.

A rendőrök a beszerzett adatok alapján megállapították, hogy a 17 éves fiú vezetői engedéllyel nem rendelkezik; valamint azt is, hogy ellene a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés Végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki, mert a javítóintézeti nevelés alól kivonta magát.

Zavartalanul haladhat a forgalom Salgótarjánban

Befejezték a halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset helyszínelését a rendőrök.

Megállapították továbbá azt is, hogy a fiatalkorú a személygépkocsit a balesetet megelőzően, a kora reggeli órákban tulajdonította el az egyik karancslapujtői ingatlan garázsa elől.

A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették a 17 éves fiút, a folytatásban előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására is. A baleset körülményeit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja.

 

Fotók: Két ember halálát okozta a fiatal (Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)