Őrizetbe vettek egy Nógrád megyei rémhírterjesztőt

Közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt hallgattak ki gyanúsítottként szerdán a nyomozók egy 23 éves pusztaberki lakost. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a 3100.hu-t, hogy a férfit ezt követően őrizetbe is vették, a lakásán tartott kutatás során pedig különböző számítástechnikai eszközöket foglaltak le a nyomozók.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a pusztaberki lakos kedden egy “internetes üzenőfelületen” minden alapot nélkülözve állította, hogy az egyik Nógrád megyei településről egy ott lakó személyt kórházba szállítottak új koronavírus-fertőzés gyanúja miatt, továbbá azt, hogy ennek okán a vele érintkezők többsége elkaphatta a betegséget és a szóban forgó község lesz a vírus epicentruma.

A férfi lakásán lefoglalt egyik számítógép (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)
A férfi lakásán lefoglalt egyik számítógép (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Az álhír elterjedése következtében – az esetleges pánik megelőzésére – a helyi önkormányzatnak cáfoló nyilatkozatot volt szükséges kiadnia. Bár a rendőrség ezt a települést nem nevezte meg, az elmúlt napokban a férfi lakóhelyének térségében Érsekvadkert önkormányzata kényszerült ilyen tartalmú közlemény kiadására.