Őrizetbe vették a salgótarjáni idős nőt kifosztó trükkös csalót

Magát az áramszolgáltató munkatársának kiadva fosztott ki egy férfi egy idős nőt Salgótarjánban. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a tiszaroffi lakossal szemben.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján a férfi még március második felében kopogott be egy salgótarjáni ingatlan idős lakójához. Miután bejutott a lakásba, összesen 19 ezer forintot kért a nőtől, az utolsó havi áramszámla kiegyenlítésére és a villanyóra cseréjére. Miután megkapta az összeget, a férfi a konnektorok ellenőrizését színlelve elterelte a sértett figyelmét.

Az egyik szobából így végül nagyobb összegű készpénzt és ékszereket lopott el.

A férfit széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás után sikeresen beazonosították a salgótarjáni nyomozók, az előállított és őrizetbe vett tiszaroffi lakos kihallgatása során beismerő vallomást tett. A hatóság az ügyben országos koordinációt is ellát, ennek részeként jelenleg azt is vizsgálják, hogy a férfi az ország más területén is követett-e el hasonló jellegű bűncselekményt.

     

Egészséges mértékű elővigyázatosságra kér mindenkit a rendőrség

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a bűncselekménnyel kapcsolatban több tanácsot is megfogalmazott, de a hatóság kérése az is, hogy ezek az információk jussanak el a családok szépkorú tagjaihoz is. A rendőrség a fentihez hasonló esetek elkerülése érdekében arra kér mindenkit, hogy ne engedjenek be ismeretleneket az otthonukba. Minden esetben szükséges meggyőződni arról, hogy az ajtón kopogtató idegen az-e, akinek mondja magát. Közüzemi szolgáltatók munkavállalói esetében ez gyorsan kiderül, hiszen ők igazolvánnyal rendelkeznek.

A rendőrség mindemellett arra is felhívja a figyelmet, hogy az ilyen és hasonló szolgáltatóknál nincs készpénzforgalom, ezért ha valaki túlfizetésre, villanyóra cserére hivatkozva kér pénzt, azt minden esetben vissza kell utasítani. Ha gyanús idegenek érkeznek otthonunkhoz, érdemes megjegyezni személyleírásukat, illetve gépjárművük rendszámát, majd hívni a 112-es segélyhívó számot és ismertetni a rendőröknek a tapasztalt helyzetet.