Öregfiúk labdarúgótornát rendez szombaton az idén százéves SBTC

Fennállása századik évfordulóját ünnepli idén az SBTC labdarúgócsapata, a jubileumi programsorozat részeként szombaton öregfiúk teremlabdarúgó-tornát rendeznek a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban.

Az eseményen nyolc csapat lép parkettre: a jubiláló SBTC mellett Debrecen, a Budapesti Honvéd, Sepsiszentgyörgy, Eger, a Videoton és az MTK csapatai, továbbá a Felvidéki válogatott. A résztvevők két négycsapatos csoportban játszanak körmérkőzéseket szombaton 10 és 15 óra között, majd a késő délutáni órákban a helyosztókkal folytatódik a torna.

A torna legfőbb célja megemlékezni az SBTC elmúlt száz évéről és ezen időszak sportsikereiről, illetve sportolóiról – emelte ki Palaticzky Szabolcs, az esemény egyik főszervezője a nogradifutball.hu-nak.

A szombati tornán egy kiállítás is megtekinthető lesz a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban, a tárlatot Turcsányi Mihály állította össze. A rendezvény ingyenesen látogatható, de aki szeretne, támogatói jegyek vásárlásával segítheti a jubileumi esztendő további eseményeinek megrendezését.

 

(Kiemelt fotó forrása: Salgótarjáni BTC | Facebook)