Ónos esővel indulhat a hétfő Nógrádban

Illusztráció! (MTI Fotó: Sóki Tamás)

Az előrejelzések alapján többek között Nógrád megyében is kisebb mennyiségű ónos eső hullhat vasárnap estétől hétfő reggelig. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei a következő napokban is 12 órás váltott műszakokban dolgoznak majd a síkosságmentesítési munkákon, de a közlekedőknek érdemes lesz fokozott óvatossággal vezetniük az ónos esővel érintett területeken.

A közlekedők lassabb haladásra készülhetnek, mivel az ónos eső a hétfő reggeli csúcsforgalmak idején is eshet, ezért hétfőn reggel érdemes lesz időben – akár a szokottnál korábban – elindulniuk az autósoknak.

A lehetséges helyszíneken megelőző sószórást végeznek a szakemberek. Ez ugyanakkor csak ott lehet hatásos, ahol kisebb mennyiségű fagyott eső hull, ugyanis az esőzésből átforduló csapadék könnyen lemoshatja a burkolatról a megelőzésképpen kijuttatott síkosságmentesítő anyagokat is, így az ónos eső azonnal a burkolatra tud fagyni. Ráadásul az ónos eső ideje alatt a beavatkozási idők is hosszabbak – hívja fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Archív Fotó: MTI/Sóki Tamás)