Online konferencia lesz csütörtökön a fogaskerekű kisvasút terveiről

A Közlekedéstudományi Egyesület Nógrád Megyei Területi Szervezetének (KTE) kezdeményezésére csütörtökön 10 órától kezdődik majd az a nyilvános webkonferencia, melynek fő témája a salgótarjáni fogaskerekű kisvasút megvalósíthatóságának vizsgálata lesz.

A napokban a Nógrád Megyei Kormányhivatallal közösen egy szűk körű egyeztetést tartottak a témában – közölte a 3100.hu-val a KTE megyei titkára. Feketéné Benkó Kata ismertette: az egyeztetésen Szabó Sándor kormánymegbízott és Fekete Zsolt polgármester hangsúlyozták, hogy Salgótarján fejlődéséhez minden megalapozott fejlesztést támogatni szükséges. A résztvevők körét a helyi lokálpatrióta aktivisták egészítették ki a szakmai oldalt erősítő szervezetekkel, a teljesség igénye nélkül: a MÁV-csoport több vállalatával, a MÁV História Bizottsággal, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeummal, a Kisvasutak Baráti Körével, a Magyar Vasúttörténeti Park képviselőivel, valamint a Közlekedéstudományi Egyesület Vasúti szakosztályának képviselőivel.

Feketéné Benkó Kata közölte: a szakmai konzultáció irányított előadásokkal és kötetlen hozzászólásokkal vált igazán eredményessé. Egyben ezen az eseményen döntöttek arról is, hogy az élénk lakossági érdeklődésére tekintettel most csütörtökön 10 órától nyilvános webkonferenciát tartanak, amelyen előzetes regisztrációt követően bárki részt vehet. A konferencia során lehetőséget biztosítanak arra is, hogy az érdeklődők kérdéseket tegyenek fel – tette hozzá.

A webkonferenciához csatlakozás technikai részleteiről és annak programjáról ide kattintva érhető el bővebb információ. Az eseményen további, kapcsolódó tervekről is szó lesz, így például arról a vasúttörténeti parkról, melynek elképzeléseiről a napokban írtunk.

 

(Kiemelt fotó forrása: Póczos Sándor képeslap- és fotógyűjteménye)