Önkormányzati épületet korszerűsítenek Kisbárkányban

Kisbárkány Község Önkormányzata azzal a céllal nyújtott be nemrégiben pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, hogy csökkentse a polgármesteri hivatal épületének energiaigényét, károsanyag kibocsátását, illetve ezáltal működési költséget takarítson meg.

Kisbárkány községben a Béke út 31. szám alatt található polgármesteri hivatal épületének fejlesztése több szempontból is indokolt. A hivatal energetikai jellemzői messze elmaradnak a mai kor elvárásaitól. Az épület fűtése – melyben orvosi rendelő és könyvtár is működik – jelenleg gázkonvektorokkal és fatüzelésű kályhával működik. A tervezett energetikai korszerűsítés keretében sor kerül a homlokzat és a padlásfödém hőszigetelésére, illetve a homlokzati nyílászárók cseréjére. Épületgépészeti korszerűsítést is elvégeznek: központi fűtést építenek ki, új kondenzációs gáz kazánnal, új radiátorok termosztatikus szelepekkel, valamint automatikával programozható fűtésszabályozás lesz kialakítva. A projekt részeként megvalósul az ingatlan akadálymentesítése is.

A létesítmény energetikai korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, ami nemcsak az önkormányzatnak jelent megtakarítást, hanem környezetvédelmi szempontból is előnyös. A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 37 332 799 forint támogatást nyert el, száz százalékos támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00026 azonosító számú pályázat keretében. A beruházás várhatóan 2018. október végére fejeződik be.

 

Kiemelt fotó: A kisbárkányi önkormányzati épület, jelenlegi állapotában