Onkológiai Központ – 13 milliárd 629 millió forintot különített el a Kormány a beruházásra

A Modern Városok Program keretében egy Onkológiai Központtal bővül a Szent Lázár Megyei Kórház. A beruházáshoz szükséges támogatást immáron kormányhatározat rögzíti.

Magyarország Kormánya az idei évben eddig 250 millió forintot biztosított a fejlesztés előkészítéséhez szükséges tervezési feladatokra. Az új salgótarjáni onkológiai központ 3300 négyzetméter területű lesz, a Szent Lázár Megyei Kórház területén megépülő központtal térségünkben is elérhetővé válik a legkorszerűbb sugárterápia, illetve a képvezérelt sugárkezelés is.

A Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányhatározat értelmében a Kormány még az idén – a fent említett 250 millió forinton felül – további 496 millió forint költségvetési támogatást nyújt a fejlesztéshez, azonnali folyósítással. Jövőre mintegy 3 milliárd 941 millió forint, 2020-ban pedig további 8 milliárd 942 millió forint központi költségvetési támogatást rögzít a kormányhatározat az új Onkológiai Központ kialakítására és a kiegészítő egészségügyi fejlesztésekre.

A Szent Lázár Megyei Kórház 19 kórházi osztályával, 660 ágyával, összesen 11 műtőjével Nógrád megye egyik meghatározó egészségügyi intézménye. Területi ellátási kötelezettsége a megye teljes területére és azon kívülre is terjed, így a kórház több mint 298 ezer ember ellátásáért felel.

 

Kiemelt kép: A salgótarjáni Onkológiai Központ látványterve (Forrás: Szent Lázár Megyei Kórház)