Önerőből korszerűsítik a mátranováki plébániát

Felújítás zajlik a mátranováki templomkertben és parókián. Mint megtudtuk, a Mátranováki Római Katolikus Egyházközség évtizedek óta nem kapott semmilyen külső forrásból segítséget a fejlesztésekhez, a mostani korszerűsítés is egyházközségi önerőből és helyi lakosok, vállalkozók segítségével, felajánlásából valósul meg.

A parókia épületét érintő belső munkálatok azt szolgálják, hogy évtizedes lemaradást rendezve modern munka körülményeket teremtsenek az egyházi ügyek intézőinek: megújult a konyha, egy tárgyalóterem és az iroda is. A lakrész felújítására a Mátranováki Római Katolikus Egyházközség pályázatot nyújtott be, sikeres elbírálás esetén a  lakrészt is korszerűsítik.

Ami az udvart illeti, a templomkertben a helyi általános iskola szomszédságából, valamint – a koronavírus okozta veszélyhelyzettől mentes időkben – az egyre növekvő esküvők, keresztelők és közösségi események rendezéséből fakadóan szükségessé vált a térköves parkoló bővítése. Ezt most szintén egyházközségi önerőből és helyi vállalkozók hozzájárulásával megépítik, 220 négyzetméteresre bővítve a parkolót, melyet a templomhoz látogatók és az általános iskolába érkezők is használhatnak majd.

A koronavírus idején Mátranovákon sem járhatnak a hívek templomba, de az egyházközségnél megteremtették a lehetőségét annak, hogy élő internetes közvetítéssel rendszeresen bekapcsolódhassanak a hívek szentmisébe vagy igeliturgiába. Erre minden héten vasárnap délután fél háromtól kerül sor, a közvetítés a Mátranováki Római katolikus plébánia Facebook oldalán érhető el.