Oltópontot alakítanak ki a jövő heti tömeges oltásra a József Attila Művelődési Központban

3100.hu Fotó: A Zenthe Ferenc Színház otthona, a József Attila Művelődési és Konferencia Központ

Az oltás további gyorsítása érdekében az országos tisztifőorvos – hétfőtől kezdődően – elrendelte a tömeges oltást. Müller Cecília az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: a rendelkezés célja, hogy az oltópontokon és a háziorvosoknál is minél többen, minél gyorsabban megkaphassák az oltást. Ezt az teszi lehetővé, hogy sok vakcina érkezik az országba (első körben 600 ezer Sinopharm-oltóanyag), továbbá az oltásra történő foglaláshoz a technikai lehetőségek is adottak – mondta.

Az eddig is működő kórházi oltópontok mellett, a Szent Lázár Megyei Kórházzal együttműködésben április 26-28-ig, azaz jövő héten hétfőn, kedden és szerdán oltópontot alakítanak ki a József Attila Művelődési Központban – közölte Fekete Zsolt. A polgármester közösségi oldalán ismertette: az oltásra érkezők a művelődési központ főbejáratán keresztül juthatnak majd be az épületbe. Az érintett napokon a Fő téri, pavilonsor előtti parkolót lezárják, oda csak a védőoltásra érkezők parkolhatnak arra az időre, míg megkapják a vakcinát.

A járvány megjelenésének első pillanatától azon dolgoztunk, hogy megfékezzük városunkban a koronavírus terjedését, óvjuk a salgótarjániak egészségbiztonságát, és segítsük az egészségügyben dolgozókat minden lehetséges módon, hogy mielőbb kilábaljunk ebből a nehéz helyzetből. Ezért természetesen segédkeztünk abban is, hogy megfelelő helyszínt találjunk és biztosítsunk közösen a védőoltások beadásához – fogalmazott a megyeszékhely első embere.

A polgármester bejegyzésében kiemelte: jelenleg a védőoltás a legbiztosabb módja a koronavírus-járvány megállításának, így mindenkit, aki eddig nem tette meg, arra kér, hogy regisztráljon az oltásért. Aki már regisztrált, de még nem kapta meg a védőoltást, az eeszt.gov.hu honlapon foglalhat időpontot a művelődési központban kialakított oltópontra, ahol a Sinopharm vakcinát kaphatja meg – tette hozzá.

 

3100.hu Fotó: A Zenthe Ferenc Színház otthona, a József Attila Művelődési és Konferencia Központ