Államtitkári vezetéssel zajlott a megyei Oltási Munkacsoport szombati ülése

A megyei Oltási Munkacsoport ülése 2021. január 30-án reggel Salgótarjánban (Fotó: Nógrád Megyei Kormányhivatal | Facebook)

Szombat reggel hét órakor kezdődött a Nógrád Megyei Kormányhivatalban a helyi Oltási Munkacsoport ülése, amelyen György István, a területi közigazgatásért felelős államtitkár ismertette a tömeges oltások idején várható feladatokat. Szabó Sándor kormánymegbízott és az államtitkár köszönetet mondott az eddigi hatékony együttműködésért a járvány elleni védekezésben – közölte a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

György István még pénteken közölte, hogy jövő héten megkezdik a 60 éven felüli regisztráltak körében az oltási tevékenységet, közülük is elsőként a legidősebbek kapják meg a vakcinákat.

Az államtitkár hozzátette: ez óriási logisztikai feladat, ezért minden megyei és a fővárosi védelmi bizottság mellett működő oltási munkacsoport tagjaival személyesen egyezteti a teendőket. Kiemelte: mindenkire számítanak, kórházakra, szakrendelőkre és a háziorvosokra is. Az a cél, hogy az országba érkező vakcinák révén minél hamarabb a lehető legtöbben megszerezzék a védettséget a vírus ellen – tette hozzá. Az államtitkár arra kérte azokat, akik szeretnék megkapni az oltást, regisztráljanak a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

 

Fotók: A megyei Oltási Munkacsoport ülése 2021. január 30-án reggel Salgótarjánban (Fotó: Nógrád Megyei Kormányhivatal | Facebook)