Október közepén módosul az Úttörők út forgalmi rendje

Dániel Zoltán alpolgármester a salgótarjáni közgyűlés legutóbbi ülésén ismertette a vásártéri Úttörők út egyirányúsításának terveit. Akkor még az Alagút út forgalmi irányának megfordításáról is szó volt, jelezve, hogy mindehhez várják a lakossági észrevételeket.

Az időközben beérkező jelzések alapján az Alagút út forgalmi rendje nem fog változni – közölte a 3100.hu-val a salgótarjáni polgármesteri hivatal útügyi referense. Tóth Gábor ismertetése szerint a változás csak az Úttörők út egyirányúsítása lesz: a forgalom a Tanács úti kereszteződéstől az Üvegfúvók szobor felé halad majd. Az új forgalmi rend várhatóan október közepén lép majd életbe, ekkor helyezik ki vagy cserélik az ennek megfelelően szükséges közlekedési táblákat; a megváltozott forgalmi rendre pedig külön is felhívják majd az arra közlekedők figyelmét.

Dániel Zoltán alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője megkeresésünkre elmondta: a további lakossági jelzések alapján keresik a megoldást arra is, hogy a változás bevezetését követően – várhatóan a jövő év során – milyen formában tudnak új parkolóhelyeket kialakítani. Erre elsősorban az Üvegfúvók szobor környékén, valamint az ahhoz közel eső útszakaszon lesz lehetőség.

Az alpolgármester hozzátette: a módosítást az indokolja, hogy az eredendően kétsávos Úttörők úton az egyik oldalt a parkoló autók foglalják el. A jelenlegi kétirányú közlekedés során rendszeresek a kisebb forgalmi fennakadások és nehézkes a nagyobb gépjárművek mozgása is. A változást más forgalomtechnikai szempontok is indokolják: a Tanács útról sokszor problémás kikanyarodni a Rákóczi útra, az egyirányúsítás következtében a forgalom egy része egyben átterelődik az Üvegfúvók szobornál található kereszteződésekbe.

Dániel Zoltán ismertetése szerint a vásártérihez hasonló a helyzet a Rokkanton, a Szerpentin út szinte teljes szakaszán is. Itt ráadásul helyi járati autóbuszok is közlekednek, a parkoló autók mellett viszont lényegében egy sáv szolgálja a kétirányú forgalmat, így itt is tervben van az egyirányúsítás – tette hozzá.

 

3100.hu Fotó: A Tanács út és az Úttörők út kereszteződése, október közepétől innen csak az Üvegfúvók szobor irányába lehet majd közlekedni