Október 23. – Az emlékfutás elmarad, de a megemlékezést megtartják a Megyeházánál

Pénteken a Megyeházánál tartja megemlékezését az 1956. évi forradalom és szabadságharc évfordulója, valamint a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának napja alkalmából Salgótarján önkormányzata.

A délelőtt tíz órakor kezdődő koszorúzási ünnepségen beszédet mond Bérczesi Mihályné, a POFOSZ Nógrád Megyei Szervezetének elnöke; Fekete Zsolt, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere és Skuczi Nándor, a Nógrád Megye Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. A műsorban közreműködik Kecskés Tímea és Sándor Dávid, a Madách Színház művészei. A rendezők mindenkit arra kérnek, tartsák be a járványügyi előírásokat.

Idén elmarad az október 23-i emlékfutás Salgótarjánban – tájékoztatta levélben az érintetteket a szervezőbizottság. A már hagyományosnak tekinthető futást minden évben a városi megemlékezéssel egybekötve rendezik meg. A futamok a Rákóczi úton zajlanak, kezdő- és végpontjuk a Megyeháza előtti December 8. tér.

A szervezők most azonban úgy döntöttek, hogy a koronavírus járvány terjedésének megelőzése, illetve a résztvevők egészségének megőrzése érdekében lemondják a 2020-as emlékfutást, ami a 29. rendezés lett volna.

Bíznak benne, hogy jövőre már a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, kedvező feltételekkel és minél több indulóval tudják megtartani a versenyt.

 

Kiemelt archív fotó: Ponyi József ’56-os elítélt forradalmár a Megyeháza falán található emléktábla előtt a 2019-es megemlékezésen (Fotó és további képek: Kelet-Nógrád közéleti magazin | Facebook)