Ők lettek Az Év Sportolói Salgótarjánban

Goldmann Júlia, az év felnőtt női sportolója, Sramkó Tibor, a két sportoló edzője és Fehérvári Dániel, az év felnőtt férfi sportolója (Fotó és további képek: Nógrád Sportja)

 

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a hagyományoknak megfelelően minden évben köszönti és díjazza a város legeredményesebb sportolóit és edzőiket. Tegnap ez immáron a 21. alkalommal történt meg.

 

Csak néhány név az elmúlt évek díjazottjai közül: Papp Ildikó, Koós Diána, Ajkler Zita, Pelyhe Dániel, Botos László, Király Kinga, Bakos Gergő, Bekecs Zsuzsa, Bogár Edina, Czene Zsuzsa, Csonka András, Miklós Péter, Serfőző Sándor, Varga Attila, Venyercsán László, Vertich Tamás. Ugye, ismerős nevek? És a felsorolás természetesen messze nem teljes…

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata sportfeladatairól és a helyi sporttevékenység támogatásáról szóló rendeletben meghatározottak szerint ítéli oda évente “Az Év Legeredményesebb Sportolója” és “Az Év Legeredményesebb Csapata” díjakat. A díjban a tárgyévet megelőző év legeredményesebb ifjúsági lány, ifjúsági fiú, felnőtt nő és felnőtt férfi sportolói, valamint legeredményesebb csapata részesülhetnek. A rendelet szerint évente “Különdíj” is odaítélhető. Ugyanezen alkalommal adjuk át “Az Év Szponzora” elismerő oklevelet és tárgyjutalmat is. A díjazottakra a szakterületért felelős alpolgármester, a Népjóléti Bizottság elnöke, a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. sportszakmai csoportvezetője és a Népjóléti Iroda szakterületért felelős munkatársa által alkotott bizottság tesz javaslatot. A díjak odaítélésről ez alapján a városvezető dönt.

Tegnap délután az Apollo Centrumban Fekete Zsolt alpolgármester köszöntötte a díjazottakat, majd Dániel Zoltán alpolgármesterrel közösen átadták az elismeréseket.

 

A 2015-ös év legeredményesebb ifjúsági leány sportolója Muzsnay Zsófia úszó.

Eredményei. Országos Bajnokság 100 méteres gyorsúszás és 200 m gyorsúszás 1. helyezés. Országos Bajnokság 100 méteres pillangóúszás 2. helyezés. Korosztályos ranglistavezető 50 méter és 100 méter női gyorsúszásban, korosztályos ranglista 2. helyezett 50 méter és 100 méter pillangóúszásban. Muzsnay Zsófia eredményeit – 2015. októberéig – a Gagarin DSE színiben érte el, edzője Kovács Dénes.

 

A 2015-ös év legeredményesebb ifjúsági fiú sportolója Oláh Gergely ökölvívó.

A Salgótarjáni Boksz Sport Egyesület fiatalja az Ifjúsági Magyar Bajnokság 1. helyezettje, a Férfi Ifjúsági Európa Bajnokság 5. helyezettje volt 2015-ben. Oláh Gergely edzője Botos Tibor.

 

A 2015-ös év legeredményesebb felnőtt női sportolója Goldmann Júlia tájfutó.

A Salgótarjáni Dornyay SE sportolója az Országos Csapatbajnokságon 1. helyet, a Rövidtávú Országos Bajnokságon 3. helyet, a Normál távú Egyéni OB-n szintén 3. helyet szerzett. Megnyerte a Salgótarján környékén rendezett Hungária Kupa Nemzetközi versenyt, a hazai felnőtt női ranglistán – juniorként – a 12. helyen zárt. Goldmann Júlia edzője Sramkó Tibor.

 

A tavalyi év legeredményesebb felnőtt férfi sportolója Fehérvári Dániel tájfutó.

A Salgótarjáni Dornyay SE sportolója az Országos Váltóbajnokságon 1. helyen, az Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságon 2. helyen végzett. Az EFOL Európai Erdészeti Tájfutó Bajnokságon váltóban 1. helyet, sprintben 2. helyet, normáltávon 3. helyet szerzett. Fehérvári Dániel edzője szintén Sramkó Tibor.

 

A 2015-ös év legeredményesebb csapata a Konecranes-Salgótarjáni KSE.

A jelenleg az NB I/B Keleti csoportjában listavezető kosárlabda-csapat a 2014/2015. évi NB I/B-s bajnokságban 3. helyezést ért el, míg a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupában 4. helyen végeztek. A csapat edzője Czigler László.

 

A 2015-ös évben elért eredményei alapján az ifjúsági leány kategóriában különdíjat vehetett át Barta Luca öttusázó.

A Trion SC sportolója az Ifjúsági “B” kategóriájú háromtusa Európa-bajnokság 2. helyezettje, az Utánpótlás OB 3. helyezettje, a Junior OB 8. helyezettje, az Ifjúsági “A” kategóriájú OB 6. helyezettje és az Ifjúsági “A” kategóriás négytusa Európa Kupájának 3. helyezettje. Barta Luca jelenleg Bath-ban tartózkodik, ahol részt vesz egy nemzetközi edzőtáborban és versenyen a korosztályos válogatottal. A díjat így édesanyja vette át. Barta Luca edzői: Kadlót Zoltán, Kovács Dénes és Serfőző Sándor.

 

A 2015-ös évben elért eredményei alapján az ifjúsági fiú kategóriában különdíjat vehetett át Torák Levente triatlonozó.

A Tarjáni Tornádó Triatlon SE versenyzője az Aquatlon Sport XXI. Országos Bajnokságon egyéni 3. helyezést, az Aquatlon OB-n szintén egyéni 3. helyezést ért el. A Duatlon Országos bajnokságon egyéniben 5. helyezett, a Triatlon OB-n, szintén egyéniben 7. helyezett lett. Torák Levente edzője Szuhán Attila.

 

2015-ben az Év Szponzora a Reklám Press Magyarország Kft.

A Reklám Press Magyarország Kft. huzamosabb ideje fontos támogatója az NB I-es és NB II-es bajnokságokban is csapatokat versenyeztető Skorpió SE női futsal csapatának. A díjat cég tulajdonosa: Horváth Szabolcs vette át.

 

Kiemelt fotó: Goldmann Júlia, az év felnőtt női sportolója, Sramkó Tibor, a két sportoló edzője és Fehérvári Dániel, az év felnőtt férfi sportolója (Fotó és további képek: Nógrád Sportja)