Nyugodt szolgálatot tartogatott a tűzoltóknak az idei karácsony

A négy napos karácsonyi hosszú hétvége során mindösszesen hat bejelentés érkezett a megyei műveletirányító ügyeletre, ebből kettő téves jelzésnek bizonyult. A karácsony tehát nagyobb tűzesetektől és komolyabb műszaki mentésektől mentesen, nyugodtan telt Nógrád megyében.

Füstölő autóhoz riasztották a salgótarjáni hivatásos tűzoltókat december 24-én hajnalban a megyeszékhely belterületére. A kiérkező egység izzást, füstölést nem tapasztalt, de az kiderült, hogy egy akkumulátor melletti kábel elégett a járműben, ezért a tűzoltók áramtalanították az autót.

Egy bajba került kutya megmentését választotta az ünnepi vacsora helyett Szenteste a Karancs Speciális Mentőszolgálat több tagja. Taron, a Hunyadi úton esett ugyanis egy négy méter mély aknába az állat, akit alpintechnikai módszerrel mentettek ki az önkéntes tűzoltók. Az eb épségben megúszta az esetet.

Egy elektromos hosszabbító okozott kisebb tüzet december 25-én egy vanyarci családi ház padlásterében. A berceli katasztrófavédelmi őrs tűzoltói eloltották a parázsló részeket, majd felhívták a tulajdonos figyelmét arra, hogy az elektromos hálózatot szakemberrel ellenőriztesse.

Árokba csúszott és az oldalára borult egy személyautó karácsony második napján a 2-es főút Borsosberény és Rétság közötti szakaszán. Az autó sofőrje beszorult a roncsolódott járműbe, ezért őt a rétsági katasztrófavédelmi őrs tűzoltói mentették ki feszítővágó-berendezés segítségével, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A raj ezzel párhuzamosan áramtalanította is az autót, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak.