Nyugat-Nógrádban gyorsabban gyűlnek az ajánló aláírások

Nyugat-Nógrádban négy, Kelet-Nógrádban egy képviselő adta le az április 8-i országgyűlési választáson való induláshoz szükséges legalább 500 támogatói aláírást a választási tájékoztató honlap szombat esti adatai szerint.

A keleti, Nógrád 1-es számú egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltje, Becsó Károly eddig az egyetlen, aki már szerepel a lajtsromban, őt már korábban nyilvántartásba is vették.

A Nemzeti Választási Iroda szombat reggeli adatai szerint országosan 222 jelöltet jelentettek be eddig, ebből 106 a Fidesz-KDNP, 39 az MSZP-Párbeszéd, 26 a LMP, 21 a Jobbik színeiben indul. Függetlenként öt jelöltet jelentettek be. Az országgyűlési választáson az indulhat, aki a március 5-éig összegyűjti az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást.

A nyugat-nógrádi 2-es számú választókerületben az összegyűjtött aláírások alapján már kedden megjelentette a listában a választási bizottság Balla Mihályt, a Fidesz-KDNP jelöltjét, szerdán Csukáné Szerémy Andreát, az MSZP-Párbeszéd jelöltjét, míg csütörtökön Dobrocsi Lénárdot, a Jobbik és Gyenes Szilárdot, az LMP jelöltjeit. Utóbbi esetekben a nyilvántartásba vétel szombaton történt meg.

A kelet-nógrádi 1-es számú választókerületben 82400 állampolgár voksolhat, a nyugat-nógrádi 2-es körzetben 83400 lakos szavazhat majd a jelöltekre április 8-án.