Nyomkövető kutya találta meg a Kazárról eltűnt férfit

Egy rendőr és Roy nevű nyomkövető kutyája találta meg azt a férfit, aki egy Kazár melletti erdőben tűnt el – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A körzeti megbízottat a helyi polgárőrség egyik tagja kereste meg csütörtökön kora este azzal, hogy egy férfi még kora délután az erdőbe indult, de azóta sem tért haza. Az értesítést követően azonnal megkezdődött az 50 éves férfi keresése, melyben részt vett a körzeti megbízott, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság több munkatársa, a helyi polgárőrség és a helyi vadász, valamint keresőkutyákkal a Cserhát Különleges Mentőcsoport és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának szakemberei.

Az erdőben, egy bokros területen Béres Péter címzetes rendőr főtörzszászlós Roy nevű négylábú segítőjével este fél tíz után nem sokkal találta meg a földön ülő, kissé zavart férfit. A Cserhát Különleges Mentőcsoport azt is hozzátette: egy bokor tövében, összekuporodva találtak rá a keresett személyre, aki rövidujjú pólóban indult az erdőbe. A hűvös éjszaka során könnyen kihűlhetett volna, ha nem találnak rá. A rendőrök mentőt hívtak hozzá, akik kórházba szállították a férfit.