Nyolc Salgótarján környéki hétvégi házat tört fel két férfi

Őrizetbe vették a rendőrök azt a 22 éves salgótarjáni férfit és 25 éves testvérét, akik nyolc városkörnyéki hétvégi házba és melléképületeikbe törtek be az elmúlt két hónapban. Ezen felül közel három hétig egy közterületi tűzcsapból lopták a vizet.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján úgy tűnik, hogy a két férfi december 15. és február 10. között összesen nyolc Salgótarján környéki hétvégi házba tört be. Az ingatlanokba az ajtó befeszítésével, az ablak betörésével vagy éppen az ajtóról a lakatot, illetve a lakatpántot leverve jutottak be. A 22 éves férfi és társa az ingatlanokból jellemzően a hétvégi telkeken végzendő munkákhoz használatos eszközöket loptak el. Zsákmányuk volt több benzinmotoros fűkasza, sövényvágó, láncfűrész, hosszabbító, elektromos kábel, búvárszivattyú, aggregátor és egyéb elektronikai cikkek, valamint konyhai felszerelések.

Ugyancsak a két férfit gyanúsítják a rendőrök azzal is, hogy január 23-án lefeszítették az elzáró sapkát egy üdülőövezeti, közterületi tűzcsapról, majd abból február 10-i elfogásukig lopták a vizet.

A rendőrök a két férfit elfogásukat követően kihallgatták és őrizetbe vették, de kezdeményezték letartóztatásba helyezésüket is. Az épületekből eltulajdonított tárgyaknak már csak egy részét találták meg a rendőrök – ami előkerült, azt lefoglalták. A két férfi a lopással a sértetteknek mintegy 650 ezer forint kárt okozott.

 

(Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)