Nyolc nógrádi polgármester 30 éves munkáját is díjazták a Magyar Önkormányzatok Napján

A Gödöllői Királyi Kastélyban tartotta ünnepi konferenciáját a közelmúltban a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ). Az Országgyűlés még 2010-ben nyilvánította szeptember 30-át a Magyar Önkormányzatok Napjává, a MÖSZ azóta minden évben megemlékezik ezen a napon a magyar önkormányzatiság létrejöttéről, melynek idén volt a 30. évfordulója.

A megjelenteket Gémesi György, a Szövetség elnöke, Gödöllő polgármestere köszöntötte, egyben tájékoztatta őket a tisztújító közgyűlés eredményéről is. A rendezvényen felszólalók többek között a polgármesterek feladatairól, az önkormányzatok fontosságáról, azok jogairól és kötelességeiről is beszéltek.

Az ünnepi rendezvény zárásaként elismerésben részesültek többek között azok a polgármesterek, akik 1990 óta, tehát immár 30 éve állnak településük élén.

Nógrád megyéből ebbe a körbe tartozik Agárdi András, Ősagárd polgármestere; Illés Mária Rozália, Debercsény vezetője; Moravcsik Ferenc, Ecseg első embere; a Felsőtoldot vezető Nagyváradi István; Pintér Bertalan, Nógrádsáp polgármestere; Szentes Attila, Ságújfalu első embere; Verbói Gábor, Nógrádmegyer vezetője és Vincze László, Mátraszele polgármestere is.

 

Kiemelt fotó: Az elismerésben részesült polgármesterek, köztük Vincze László, Mátraszele első embere (Fotó: Magyar Önkormányzatok Szövetsége)