Nyolc Nógrád megyei kistelepülésen épülhetnek sportparkok

A kistelepüléseken élők életminőségének javítása érdekében a kormány 2 milliárd forinttal támogatja sportparkok építését a Magyar Falu Program keretében – jelentette be a Miniszterelnökség.

A tárca közleményében úgy fogalmaznak: a Magyar Falu Programért felelős Gyopáros Alpár kormánybiztos az érintett települések vezetőivel folyamatosan egyeztet a falvak igényeiről, a támogatási célok bővítéséről. A visszajelzések nyomán nyílt meg az új sportfejlesztési lehetőség közel kétszázötven 5000 lélekszám alatti település számára.

A támogatási program keretében korábban már bevált konstrukció szerint az A és B típusú sportparkok 40, illetve 70 négyzetméter alapterületen az egészséges életmódot, a mindennapi testmozgás elősegítését szolgálják. A kormány célja, hogy a mindennapos sportolás lehetőségét minden településen elérhetővé tegye, ehhez ezekkel a könnyen hozzáférhető és ingyenesen használható létesítményekkel kíván hozzájárulni – közölte a tárca.

Az érintett települések a napokban kapják meg az értesítést, hogy a Magyar Falu Program keretében lehetőséget kapnak a megálmodott fejlesztés megvalósítására: országosan 239 önkormányzat 40 négyzetméteres, további 7 önkormányzat pedig 70 négyzetméteres sportparkot alakíthat ki. A 3100.hu összesítése szerint 40 négyzetméteres sportparkok épülhetnek Nógrád megyében: Becskén, Cserhátsurányban, Drégelypalánkon, Kisbágyonban, Nógrádmarcalban, Szarvasgedén, Szendehelyen és Vizsláson is.

 

Kiemelt illusztráció: Egy szolnoki kondipark (MTI Fotó: Bugány János)