Nyolc gólt rúgva szerezte meg második győzelmét az SBTC

Miután szerdán kiharcolták a labdarúgó Magyar Kupa főtáblájára kerülést a fekete-fehérek, szombaton délután a diósjenőieket győzték le magabiztosan a Szojka Ferenc Stadionban.

Az első körben mutatotthoz hasonló magabiztossággal jutott túl aktuális ellenfelén az SBTC a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójában. A tóstrandi komplexum stadionná fejlesztése hamarosan kezdődik, emiatt a Szojka Ferenc Stadionban játszik hazai pályán az SBTC.

A diósjenőiekkel szembeni meccs kis túlzással már az ötödik percre eldőlt: Novák Norbert az első, Tarlósi Milán a második, Illés Edvin pedig az ötödik percben volt eredményes. A gólgyártás következő intenzív időszaka a 25. és a 31. percek között érkezett el, ekkor Tarlósi Milán, Tarlósi Patrik és Novák Norbert jegyezhette fel az újabb találatokat.

A második félidő közepére a korábbi gólszerzők közül csak Illés Edvint hagyta pályán Rubint Richárd vezetőedző. Melléjük Gazdag Bálint, illetve az 58. percben becserélt Bata Gábor iratkozott még fel a második 45 perc alatt.

Megyei I. osztály 2019/2020, 2. forduló, eredmények. SBTC – Diósjenői SE: 8-0 (6-0), Cered VSE – Pásztó SK: 4-4 (3-2), Berkenye SE – Bátonyterenyei TC: 7-1 (3-1), Héhalom SE – Palotás SE: 1-0 (1-0), Rimóc SE – Mátraterenye SE: 1-7 (0-3), Érsekvadkert SE – Silver Tüzép Karancsberény SK: 3-0 (1-0), Karancslapujtő KSE – Unicum FC Mohora: 0-3 (0-3). A Szendehely FC – Szécsényi VSE mérkőzés elmaradt, mert egy felhőszakadás miatt a pálya alkalmatlanná vált a játékra.

 

Magyar Kupa – Kijutott a főtáblára az SBTC

Az SBTC csapata szerdán késő délután Héhalomban lépett pályára, a Magyar Kupa megyei selejtezőjének harmadik körében. Az első körben Szendehelyen győztek 10-0-ra a salgótarjániak, a második körből a rendes játékidő 2-2-es döntetlene után, büntetőkkel jutottak tovább a mátraterenyeiek vendégeként. A nógrádi selejtezősorozatból két klub jutott ki az országos főtáblára, a szerdai meccsek már erről döntöttek.

Héhalomban 1-0-s félidő után simán, 4-0-ra nyert az SBTC. Novák Norbert, a fekete-fehérek alapembere a mérkőzésről azt mondta: ettől simább is lehetett volna a meccs, ha az első félidőben több nagy helyzetükből is gólt szereznek, illetve nagyobb koncentrációval vannak jelen a pályán a teljes 90 perc alatt.

A másik ágon a Diósjenő-Berkenye párharc eldöntésére nem volt elég a rendes játékidő. A 2-2-es eredmény után itt büntetőpárbaj döntött, melyben 5-4-re a berkenyeiek bizonyultak jobbnak. Az SBTC és Berkenye csapatai mellett az NB III-as Balassagyarmati VSE lesz még érdekelt a labdarúgó Magyar Kupában, akik alanyi jogon a következő körben, a legjobb 128 között csatlakoznak a küzdelemsorozathoz.

 

NB III – Elszenvedte első vereségét a Balassagyarmati VSE

A balassagyarmatiak a Diósgyőri VTK második csapatát hazai pályán győzték le a nyitó körben 3-0-ra, aztán a több NB I-es visszajátszóval felálló Debreceni VSC második csapatát “lepték meg” idegenben 0-1-re, majd egy hete hazai pályán játszottak 1-1-es döntetlen a nyáron zárult bajnokságban ötödikként végzett putnokiakkal.

Vasárnap a harmadosztályú tagságát a nyáron végül zöld asztal mellett megőrző Tállya KSE ellen voltak érdekeltek, a meccset a pályaválasztók stadionjának felújítása miatt semleges helyszínen, Ibrányban játszották. A tállyaiak vezető találatára Szita Bence tudott válaszolni gyarmati oldalról, majd röviddel a félidő előtt Pallagi Gábor értékesített egy büntetőt, megfordítva a meccset. A válasz talán a vártnál is gyorsabban érkezett, így 2-2-es döntetlennél vonultak pihenőre a csapatok. A második félidő egyetlen, a mérkőzés végkimenetelét is eldöntő találatát a 72. percben szerezte a tállyai Bihari.

A Balassagyarmati VSE – a 3-2-es vereség ellenére – továbbra is a tabella ötödik helyéről várhatja a bajnokság folytatását.

 

(Kiemelt fotó forrása: Salgótarjáni BTC | Facebook)