Nyolc és fél év fegyházra ítéltek első fokon egy salgótarjáni rablót

A Salgótarjáni Járásbíróság első fokon nyolc és fél év fegyházbüntetésre ítélt egy 23 éves férfit, aki egy 93 éves sértettet is kirabolt.

A férfi éppen feltételes szabadlábon volt 2017 szeptemberében, amikor berúgta egy salgótarjáni lakás bejárati ajtaját, a házból aztán bankkártyát és 40 ezer forint készpénzt lopott el, valamint a lábtörlőt is elvitte. Tavaly február elején újra azért ment egy salgótarjáni házhoz, hogy onnan értékeket szerezzen. Kopogott, majd az ajtót nyitó 93 éves sértettet mellkason lökte, aki emiatt a földre esett. A házból 10 ezer forint készpénzt, valamint egy nagyértékű televíziót vitt el, miközben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képesnek minősülő idős sértett a földön ült az előszobában.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság az ügyész indítványával egyezően a letartóztatásban lévő vádlottat halmazati büntetésként 8 és fél év fegyházbüntetésre ítélte, és 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A vádlott különös visszaeső, emiatt feltételes szabadságra sem bocsátható.

A bíróság ugyanakkor elrendelte egy a férfivel szemben korábban, más ügyben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását, továbbá le kell töltenie egy olyan szabadságvesztést is, amelyből két éve nyáron bocsátották feltételes szabadságra. Az ügyészség az első fokú ítéletet tudomásul vette.

 

Kiemelt archív fotó: A rablást elkövető férfi februári őrizetbe vételekor (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)