Nyáron ismét muzsikál majd az erdő Eresztvényben

Csík János és a Mezzo zenekar Eresztvényben (Fotó: MTI/Komka Péter)

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat idén a 17. évadára készül, a fő cél azonban változatlan: az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a résztvevőket. Idén három térségben jelennek meg: május 22-24. között Kecskemét környékén, szeptember 25-27. között pedig Gyula térségében. Az év legnagyobb eseménye ezúttal is a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok kilencnapos programfolyama lesz, 2020. július 4-12. között megrendezve.

Matúz Viktória, a Muzsikál az Erdő Alapítvány titkára a 3100.hu-nak elmondta: hűek maradnak hagyományos szervezési elveikhez: különleges erdei helyszínekre hívják az érdeklődőket, ahol a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. Várják a régi ismerőseiket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket is az ingyenes programokra – tette hozzá.

Annak ellenére, hogy 2019-ben első ízben rendeztek programot Eresztvényben a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatában, a kilencnapos eseménylánc leglátogatottabb helyszíne lett. Tavaly Csík János és a Mezzo, valamint a Talamba ütőegyüttes koncertje vonzott rekord nézőszámot a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpontjának környékére.

A Príma, Nógrádikum és Nívó Díjjal, “Minősített Fesztivál” címmel rendelkező rendezvény valamennyi napján szakvezetéses erdei sétákon lehet majd ráhangolódni a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre, ahol országos, sőt világhírű előadóművészek és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen erdei koncertélményt. Nem marad ki az erdei sport, a színvonalas zenei és kézműves gyermekprogram, vagy a helyi termelők bemutatkozása sem a repertoárból.

A programsorozat minden nap a térség más-más településén jelentkezik majd, ezzel is népszerűsíteni kívánja a vidék, az erdő értékeit. A Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok idei tervezett helyszínei Gyöngyöspata, Kékestető (Gyöngyös), Abasár, Szurdokpüspöki, Mátrakeresztes (Pásztó), Gyöngyöstarján, Fülek, Fenyvespuszta (Tar) és Eresztvény (Salgótarján) lesznek. A Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpontjának környékére 2020. július 9-én érkezik majd az esemény. A részletes programfüzet hamarosan elérhető lesz a rendezvény honlapján.

 

Kiemelt archív fotó: Csík János és a Mezzo zenekar Eresztvényben, 2019 nyarán (Fotó: MTI/Komka Péter)