Nógrádban van a legkevesebb influenzás beteg

 

Az ország szinte teljes területén intenzíven terjed az influenza, de Nógrádban csak kismértékben emelkedett a betegek száma a múlt héten.

 

Országos kitekintésben január 23. és 29. között másfélszer annyi beteget regisztráltak a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok, mint a megelőző héten. Az elmúlt 10 évben egyetlen influenzaszezonban sem regisztráltak olyan magas heti betegszámot, mint ebben az időszakban.

Az Országos Epidemiológiai Központ heti jelentéséből kiderül: Nógrád megyében van a legkevesebb beteg, 100 ezer lakosra 450 orvoshoz fordult jutott. Ez az arány egy hét alatt alig, mindösszesen 20 fővel emelkedett. A nógrádi betegek aránya kevesebb mint a fele az országos átlagnak és lakosságarányosan csak negyedannyi beteg van megyénkben, mint a fertőzéssel leginkább érintett győr-moson-soproni területeken.

 

 

Salgótarján után Pásztón is elrendelték a kórházi látogatások tilalmát

Bár Nógrádban van lakosságarányosan a legkevesebb beteg, az influenzások száma már megyénkben is jóval a járványküszöb feletti. Emiatt a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban már a múlt héten elrendelték a látogatási tilalmat a kórház teljes területére. A pásztói Margit Kórházban kedden rendelték el a látogatási tilalmat, mely a kórház fekvőbeteg osztályaira vonatkozik. A látogatási tilalom a salgótarjáni és pásztói kórházakban is visszavonásig érvényes.

Bertókné Tamás Renáta, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának járványügyi osztályvezetője elmondta a Nógrád Megyei Hírlapnak elmondta: a lucfalvai iskolában, továbbá a felsőpetényi, a nőtincsi és az ősagárdi óvodákban az intézmények átmeneti bezárása mellett döntöttek az illetékesek az itt tapasztalt nagyszámú megbetegedések miatt.