Nógrádban is tovább emelkedett az influenzások száma, országosan már járvány van

Országosan átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma január negyedik hetében – írta szerdai jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Közölték: minden közigazgatási területen emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. Az arány Pest, Győr-Moson-Sopron megyében és Budapesten volt a legmagasabb, Csongrád, Somogy és Tolna megyében a legalacsonyabb.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal adatai szerint, az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján a negyedik héten megyénkben is emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, de alacsonyabb mértékben, mint az országos tendencia.

Nógrád megyében az influenza aktivitás így összességében továbbra is közepesen magasnak tekinthető, még a járványküszöb alatti, de (az előző hetekhez hasonlóan) vannak markáns területi különbségek – közölte a kormányhivatal.

Kelet-Nógrádban kevesebb, Nyugat-Nógrádban továbbra is jóval több a beteg. A leginkább érintettek jelenleg Nyugat-Nógrádban a 14 év alatti gyermekek és a 15-24 éves fiatalok, Kelet-Nógrádban pedig a 25-34 év közöttiek.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)