Nógrádban élnek az egyik legelhivatottabb sportrajongó televíziónézők

A magyar férfiak fele napi vagy heti rendszerességgel néz valamilyen sportközvetítést a televízióban. A nők nem kevésbé sportszeretők, csak ötödük nem követ soha sporteseményeket – derült ki az Euronics Műszaki Áruházlánc legfrissebb felmérése alapján. Az áruházlánc közleményéből az is kiderül: az egyik legelhivatottabb sportrajongók Nógrád megyében élnek. Nálunk minden harmadik ember naponta figyeli a sportélet történéseit.

A sportrajongó férfiak körében a legnépszerűbb továbbra is a futball, ezt követik a különböző autó- és motorsportok, a kézilabda, valamint a küzdősportok. Az Euronics felméréséből kiderült, hogy a nők leginkább műkorcsolyát, úszást és focit néznek, de szeretik a Forma-1-et is. A jégkorong és az amerikai foci hazánkban kevésbé népszerűek, ugyanakkor snookert, biliárdot vagy darts-ot több, mint minden tizedik magyar néz. Azokban a megyékben, ahol kiemelkedő sportcsapatok vannak, népszerűbbek a sportközvetítések is. Így például Győr-Moson-Sopronban és Veszprémben a legnagyobb népszerűségnek a kézilabda örvend. Nógrád megyében pedig minden második lakos a műkorcsolyát vagy a küzdősportokat kedveli leginkább.

A kényelmet még a futball-vb miatt sem adjuk fel. Hiába a sok kivetítő országszerte, csak minden tizedik magyar szereti így nézni a futball-világbajnokság meccseit. Hazánkban a legtöbben a spanyoloknak és a németeknek drukkolnak, de minden tizedik ember még nem döntött a kérdésben. Nógrád megyében a legtöbben a spanyol csapatért szorítanak majd. Érdekes adat, hogy hazánknak és az olaszoknak még úgy is szurkolunk, hogy egyik csapat sem jutott ki a bajnokságra. Az Euronics felméréséből kiderült, hogy igazi fotelszurkolók vagyunk: a válaszadók 80%-a legszívesebben televízión követi az eseményeket, harmaduk pedig semmiképp sem adja full HD minőség alá.