Nógrád megyét is érintik az újabb menetrendi változások

A járványügyi helyzetre tekintettel több országos, távolsági autóbuszjárat közlekedését is szünetelteti a Volánbusz.

Az intézkedés vonalanként csak néhány, jellemzően a hetek utolsó munkanapján vagy a hetek első munkanapját megelőző napon közlekedő járatot érint, melyek alapesetben az ilyenkor tapasztalható zsúfoltságot hivatottak csökkenteni. Nógrád megyét érintően jellemzően a főváros viszonylatában közlekedő járatokat állított le a társaság, ezek lajstroma a Volánbusz honlapján érhető el.

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések szerint az ország helyi és helyközi autóbuszai a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint járnak; a Volánbusz az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében készpénzmentessé tette a jegyvásárlást valamennyi járaton; ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók és a látássérültek; a sofőrök védelmében felfüggesztették az első ajtós felszállási rendet.

3100.hu Fotó: Személyvonat tart Somoskőújfaluról Hatvan irányába, Vizslás-Újlak közelében
3100.hu Fotó: Személyvonat tart Somoskőújfaluról Hatvan irányába, Vizslás-Újlak közelében

A MÁV is díjmentes utazást biztosít valamennyi egészségügyi dolgozónak. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a kijárási korlátozáshoz igazodva rendkívüli menetrendi módosítások bevezetését rendelte el, ettől a héttől már nem közlekednek a tanítási időszakban iskolába jutást biztosító járatok. Ezeket a tantermen kívüli oktatási rend és a múlt szombaton életbe lépett kijárási korlátozás miatt már csak alig vagy egyáltalán nem vették igénybe utasok. Ennek okán nem közlekedik immáron a 81-es vonalon a Pásztóról 6 óra 54 perckor Hatvan induló szerelvény sem.

 

3100.hu kiemelt fotó: A Volánbusz egyik járata tart Budapest felé Salgótarján határában